Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Αφιέρωμα στον Κρίστοφερ Λι στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ newstar art cinema














Γοήτευσε με τις ερμηνείες του  τρεις διαφορετικές γενιές. Ως «Κόμης Δράκουλας» άφησε ιστορία με αποτέλεσμα να γυριστούν πολλές ακόμη ταινίες με δράκουλες. Ξεχώρισε ως Φρανσίσκο Σκαραμάνγκα στην ταινία Τζέιμς Μποντ «Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι». Λατρεύτηκε ως Σάρουμαν στην τριλογία του «Άρχοντα των δακτυλιδιών» και στην τριλογία του «Χόμπιτ» καθώς επίσης τον Κόμη Ντοκου στην δεύτερη τριλογία του «Πολέμου των άστρων»!
Η NEW STAR τιμάει την προσφορά του ΣΕΡ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΛΙ στην 7η τέχνη παίζοντας τρεις από τις πιο ξεχωριστές ταινίες του που αγαπήθηκαν από τους σινεφίλ παγκοσμίως, από τις 18 έως τις 24 Ιουνίου στον κινηματογράφο «ΑΛΚΥΟΝΙΣ newstar art cinema».  

 Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ-  The Devil Rides Out (1968) σε
σκηνοθεσίαTerence Fisher Με τους: Κρίστοφερ Λι, Τσαρλς Γκρέι
 ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 23.00 
Λίγα λόγια για την ταινία:
Ο Δούκας του Ρίσλο και ο Ρεξ Βαν Ράιαν ανησυχούν για την απουσία του νεαρού φίλου τους, Σάιμον Ααρον, από την ετήσια συγκέντρωσή τους. Οι υποψίες τους επιβεβαιώνονται καθώς μαθαίνουν την ανάμειξη του Σάιμον σε μια σέκτα με την επονομασία «αστρολογική εταιρεία» με επικεφαλής τον σατανικό Μοκάτα.
Σύντομα οι δύο άντρες ανακαλύπτουν ότι η διαβολική ομάδα του Μοκάτα ελέγχει αθώους ανθρώπους με υπνωτικά ξόρκια και δαιμονικές τελετές. Ο Δούκας αντιλαμβάνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον Μοκάτα και ότι η μοναδική τους ελπίδα είναι πια μια τελετουργία που θα τον προκαλέσει για να τον καταστρέψει ολοκληρωτικά.
Η πιο επιτυχημένη συνεργασία στην καριέρα του Κρίστοφερ Λη και του Τέρενς Φίσερ


ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ Ο ΔΑΙΜΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ- RASPUTIN THE MAD MONK (1966)  
σε   σκηνοθεσίαDon Sharp
   Με τους: Κρίστοφερ Λι, Μπάρμπαρα Σέλεϊ
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 23.00
Λίγα λόγια για την ταινία:
Στην Τσαρική Ρωσία του 20ου αιώνα, ο Ρασπούτιν( Κρίστοφερ Λη), ένας επαρχιώτης μοναχός με ζωώδη ένστικτα, σώζει τη ζωή μιας γυναίκας χρησιμοποιώντας τις κρυφές μέχρι τότε, δυνάμεις του και ζητά σαν αντάλλαγμα κρασί και Βακχικούς εορτασμούς. Σύντομα η θηριώδης γοητεία και οι σκοτεινές δυνάμεις του θα γίνουν τα μέσα με τα οποία θα καταφέρει να επιβληθεί στο μυαλό των απλών ανθρώπων αλλά και να αποκτήσει την εύνοια της κοσμοπολίτικης τσαρικής οικογένειας. Με την επιβλητική, πολυδιάστατη ερμηνεία του Κρίστοφερ Λι στον ρόλο του μοναχού, η ταινία αποτελεί ένα από τα καλύτερα πορτρέτα που έχουμε δει ποτέ στην ιστορία του κινηματογράφου.



 ΔΡΑΚΟΥΛΑΣ, Ο AΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ  -  Dracula Prince Of Darkness (1959) 


 σε  Σκηνοθεσία: Terence Fisher
  Με τους: Κρίστοφερ Λι, Μπάρμπαρα Σέλεϊ
 ΣΑΒΒΑΤΟ-ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 23.00
Λίγα λόγια για την ταινία:
Τέσσερις τουρίστες χάνονται στα Καρπάθια και καταλήγουν σε ένα απειλητικό κάστρο όπου τους υποδέχεται ένας παράξενος υπηρέτης. Ο αφέντης του διψάει για φρέσκο αίμα. Αναμφισβήτητα, η κορυφαία ταινία του Δράκουλα, μια συνάντηση της μοναδικής σκηνοθετικής δεξιοτεχνίας του Τέρενς Φίσερ/ Terence Fisher, της ανεπανάληπτης, εμβληματικής ερμηνείας τουΚρίστοφερ Λη που επιβάλλεται στο σετ χωρίς να αρθρώνει ούτε μια λέξη και καθιερώνεται ως ο ένας και μοναδικός ΚόμηςΔράκουλας της Ιστορίας του σινεμά, αλλά και της αισθησιακής, παγερής γοητείας της Μπάρμπαρα Σέλλεϋ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου