Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Μπόμπιρες εν δράσει και προτάσεις για δημιουργικό καλοκαίρι

Ζέστη, φωνές και γκρίνια είναι κακός συνδυασμός.  Δεν χρειάζεται να παρκάρετε τα παιδιά σε καμία γιαγιά ούτε να τα αφήνετε να αποβλακώνονται μπροστά στην τηλεόραση! Απλά,  φροντίστε οι μπόμπιρες της οικογένειας να περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι. Ψυχαγωγία και δημιουργική μάθηση θα κάνουν τα βλαστάρια σας να περάσουν ένα αξέχαστες διακοπές μέσα στην πόλη.

Μουσείο Μπενάκη

Για άλλη μία χρονιά το Μουσείο Μπενάκη σε
συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων προτείνει στους μικρούς του φίλους καλοκαιρινά εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα στον Εθνικό Κήπο, από τις 22 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου.
Στη διάρκεια των πενθήμερων δράσεων τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα δουλεύοντας μέσα στην καταπράσινη όαση του Κήπου, στο εργαστήρι του Μουσείου, και για πρώτη φορά φέτος, και στην Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα. 
Θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του Εθνικού Κήπου και τις συλλογές του Μουσείου και να συνδέσουν την Τέχνη με το πολύτιμο φυσικό περιβάλλον. 


Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Με αφετηρία το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με τη βοήθεια ειδικών παιδαγωγών και εμψυχωτών θα κάνουν εκδρομές, θα ξεναγηθούν δημιουργικά σε γειτονικά Μουσεία και χώρους Τέχνης, θα εξερευνήσουν τις γειτονιές της Πλάκας, θα ταξιδέψουν και θα ξεναγηθούν με  το τρενάκι, θα κάνουν πικ νικ στου Φιλοπάππου, θα ζωγραφίσουν σε μυστικές γωνιές του Εθνικού Κήπου, θα κάνουν περιβαλλοντικές εξορμήσεις, θα μάθουν παραδοσιακά παιχνίδια.
Μέσα στο Μουσείο  τα παιδιά θα έχουν δημιουργικό χρόνο με: εικαστικά, κατασκευές, μουσικοκινητικά δρώμενα, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική κίνηση, εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, προβολές, αφηγήσεις παραμυθιών και λογοτεχνικής παιδείας, εκπαιδευτικά παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες.Το πρόγραμμα ανανεώνεται ώστε να δίνει τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν τα παιδιά επιλέγοντας όσες περιόδους θέλουν ή και παρακολουθώντας το ημερήσιο πρόγραμμά του. Περίοδοι διεξαγωγής:   15/6/-19/6,  22/6-26/6, 29/6-3/7, 6/7-10/7, 13/7-17/7, 31/8-4/9.Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής: 210 3250341 

 summer camp 2015
Για τέσσερις εβδομάδες, η Τεχνόπολη, το Βιομηχναικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με τις "Μικρές Ιστορίες" διοργανώνουν το πιο πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του καλοκαιριού, με θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, εικαστικά εργαστήρια αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον, την τεχνολογία και την αρχιτεκτονική.
Για παιδιά από 5 έως 12 ετών, από τις 8.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα! 
Το Summer Camp περιλαμβάνει τέσσερις περιόδους, με διαφορετικές θεματικές  ανά εβδομάδα:
1η εβδομάδα (15 – 19 Ιουνίου 2015), με θέμα τις Παραστατικές Τέχνες
2η εβδομάδα (22 – 26 Ιουνίου 2015), με θέμα το Περιβάλλον
3η εβδομάδα (29 Ιουνίου – 3 Ιουλίου 2015), με θέμα τα Εικαστικά 
4η εβδομάδα (6 Ιουλίου – 10 Ιουλίου 2015), με θέμα Τεχνολογία και Αρχιτεκτονική .
Πληροφορίες: 2103475535


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου