Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Το καπλάνι της Βιτρίνας σε θεατρική διασκευή της Ανδρομάχης Χρυσομάλη

 
Μια γλύκα των παιδικών μας χρόνων, μια μυρωδιά της αθωότητας , μια μελωδία της ξενοιασιάς. Μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουμε έως το Λαμαγάρι, με την παρέα των δυο μικρών κοριτσιών, της Μέλιαςκαι της Μυρτώς, χαρτογραφώντας το καλοκαίρι  του 1936.
Το αγαπημένο βιβλίο της Άλκης Ζέης, που συνόδευσε ως τηλεοπτική σειρά  τα παιδικά μας χρόνια "ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ" θα κάνει πρεμιέρα στην παιδική - εφηβική σκηνή του Θεάτρου Βρετάνια την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.
Μπορεί να έχουν περάσει 52 χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε,  η σύγχρονη παράσταση με 11 καταξιωμένους    ηθοποιούς  και  συντελεστές,  θα συνδυαστεί με προβολές 3D και Video art, σε ένα  ονειρικό  σκηνικό  κατασκευασμένο  από  τον  κορυφαίο  σκηνογράφο  καιενδυματολόγο  Γιάννη  Μετζικώφ,   με  τις  εξαίσιες  μουσικές  του  Παναγιώτη Καλαντζόπουλου.
  Το έργο διασκευάστηκε για το θέατρο και παρουσιάζεται με τη σκηνοθετική υπογραφή της Ανδρομάχης Χρυσομάλη, ηθοποιού, σκηνοθέτη και θεατρολόγου.
Το Καπλάνι της βιτρίνας είναι το  πρώτο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη,  και αποτελεί  έργο – σταθμό  για την ελληνική παιδική λογοτεχνία καθώς θεωρείται ένα από τα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους.

Θέατρο Βρετάνια  -Παν/μίου7,  Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου