Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ο Ξυλοβάτης εκθέτει στην Θεσσαλονίκη

 Η έκθεσης έργων τέχνης του γνωστού Κρητικού καλλιτέχη Γιάννη Καλιεντζίδη, γνωστού  ως “Ξυλοβάτη”, την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στις  8.30 το βράδυ, στο εστιατόριο “Ακαδημία”.
Νέα έργα και αγαπημένα του καλλιτέχνη με τις χαρακτηριστικές ένθετες μεταλλικές φιγούρες κοσμούν το  γνωστό εστιατόριο, καρικατούρες του πραγματικού κόσμου που στην φαντασία του καλλιτέχνη συγκλίνουν με τον κόσμο του παραμυθιού και την πραγματικότητα των ενηλίκων μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. 
Ο καλλιτέχνης θα είναι παρών στην βραδυά.

Ο Ξυλοβατης γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ της Δυτικης Γερμανίας το 1973.Σπούδασε μηχανολόγος στο ΤΕΙ Σερρών και παράλληλα ξεκίνησε να ασχολείται με την ζωγραφική και τις κατασκευές αυτοδιδακτα. Το 2001 δημιουργεί το εργαστήριο του στην Θεσσαλονίκη και ασχολείται πλέον επαγγελματικά με την τέχνη. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε έξι ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε οκτώ ομαδικές. Συμμετέχει με την δουλειά του στην κατασκευή δημοσίων χώρων, όπως το Λαογραφικό Μουσείο Βελβεντου Κοζάνης, το μουσείο Γεροβασιλείου Θεσσαλονίκης και άλλα. Εκθέτει σε γκαλερί στο Παρίσι, ενώ έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Ρωσία, ΗΠΑ, Αυστραλία και σε άλλες χώρες
 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 10 Μαρτίου
Αγίου Μηνά 3, Θεσσαλονίκη 
Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή 13.00 – 23.00. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου