Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ο Βασίλης Σπεράντζας στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες

Βουτιά στο υποσυνείδητο μέσα από τα όνειρα μας προσφέρι ο Βασίλης Σπεράντζας στην έκθεση του που εγκαινιάζεται απόψε στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις Σπέτσες. 
Με ένα προσωπικό και αναγνωρίσιμο εικαστικό ιδίωμα, ζωγραφίζει σε μια διαφορετική χρωματική γκάμα, αιγαιοπελαγίτικα τοπία και θαλασσινές, νησιώτικες απόψεις. Τα εκκλησάκια, τα μικρά ελληνικά σπίτια κυριαρχούν, μαζί με τις υπέροχες γυναίκες του που ατενίζουν γυμνές το Αιγαίο. Οι θάλασσες του δεν ακολουθούν τους καθιερωμένους χρωματισμούς, αλλά κεντρίζουν την φαντασία μας με τους γήινους, σκουρόχρωμους τόνους που επιλέγει ο ζωγράφος και μας ωθούν να τις ανακαλύψουμε και να τις αποκωδικοποιήσουμε.
Οι εσωτερικές αυλές σπιτιών σαν σκακιέρες, εκτείνονται και συναντούν την ελληνική φύση,
ενώ η ανθρώπινη παρουσία, κυρίως γυναικεία, άλλοτε μόνη ή με συντροφιά, είναι πάντα παρούσα. Ο Βασίλης Σπεράντζας συνδυάζει οικεία, καθημερινά στοιχεία, ενώ πολύ συχνά εμπλουτίζει τα έργα του και με εύγλωττες μνήμες του παρελθόντος.
Σύμβολα μπορεί να εντοπίσει το μάτι του φιλοτεχνοθ καθώς αντλεί στοιχεία από την αρχαϊκή, βυζαντινή και λαϊκή τέχνη, μαζί με πολλά διδάγματα της ευρωπαϊκής ζωγραφικής, διαμορφώνει μια προσωπική μυθολογία χρωματικού πλούτου, έντασης αποχρώσεων και καθαρών περιγραμμάτων.

Παράλληλα με τη νέα σειρά των έργων του εκτίθεται και μια σπάνια σειρά χειροποίητες λιθογραφίες από τη δεκαετία του 1970.
 Ώρα 20.30.
Διάρκεια έκθεσης:22 Ιουλίου-7 Αυγούστου2016. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11.00-15.00, 19.00-1.00. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου