Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Χορός σε τέσσερις τόνους νερού...ξυπνούν τη θεά Στύγα

Μια πλημμύρα, ο μύθος της θεότητας των υδάτων της ελληνικής μυθολογίας, τη θεά ΣΤΥΓΑ και τα αθάνατα νερά του Αχιλλέα, το Στύγιο ύδωρ του Μέγα Αλέξανδρου... σ' ένα ταξίδι από την αρχαιότητα μέχρι το σήμερα. 

Με εννέα χορευτές επί σκηνής υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη και χορογράφου Παύλου Κουρτίδη το  Θέατρο ΠΚ θα γεμίσει με τέσσερις τόνους νερού και η Θεά των υδάτων, Στύγα θα ζωντανεύσει για πρώτη φορά επί σκηνής στη παράσταση " Στύγα, η θεά των υδάτων". Το νερό, πηγή και σύμβολο ζωής, έγινε από τα πανάρχαια χρόνια αντικείμενο λατρείας όλων των λαών και για πρώτη φορά ο μύθος του ζωντανεύει και τα νερά γίνονται ‘Μαυρονέρια’.

·      Τα νερά περνάνε μπροστά από τους θεατές χωρίς εκείνοι να εισπράττουν σταγόνα.

·    Η πρωτότυπη μουσική του Βασίλη Τεντούρου γράφτηκε σε στούντιο όμως έγιναν και ηχογραφήσεις μέσα στον υδάτινο χώρο ώστε να υπάρχει ρεαλιστικό αποτέλεσμα παράλληλα με τα παραδοσιακά μουσικά όργανα.
·      

Επί σκηνής: Παύλος Κουρτίδης, Ζωή Σωτηροπούλου, Ιωάννα Κορίνα Παλάσκα, Όλια Μουρουζίδου, Άγγελος Αντωνάκος, Νάστα Κοντοπίδη, Alex Gotch, Στεφανία Σωτηροπούλου, Πηνελόπη Μωρούτ.

Πρεμιέρα: 22 Απριλίου 
Τηλ.: 210 9011677
Κασομούλη 30, μετρό Ν. Κόσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου