Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Ποιητικά Περιστατικά vs Notes on ambiguity

Iδιότυπες εικαστικές σημειώσεις του για τον κόσμο με απαλά χρώματα  και διαφανείς υφές έναντι συναισθημάτων που διαμορφώνονται από την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα...  Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση του εικαστικού έργου του Χριστόφορου Κατσαδιώτη και της Τζένης Κωδωνίδου. Η έκθεση αποτελείται από χαρακτικά και ζωγραφικά έργα και θα διαρκέσει από τις 12 Ιανουαρίου . 

Η νέα δουλειά του Χριστόφορου Κατσαδιώτη με τίτλο "Ποιητικά Περιστατικά" περιλαμβάνει χαρακτικά έργα φτιαγμένα με τις παραδοσιακές τεχνικές της οξυγραφίας, πάνω σε μήτρες από τσίγκο που στη συνέχεια τυπώνονται πάνω σε χαρτί.

Η Τζένη Κωδωνίδου, στη νέα σειρά έργων με τίτλο "Notes on ambiguity", εφαρμόζει ένα πλήθος εικαστικών πρακτικών όπως το κολάζ, η επιζωγράφιση, το σχέδιο και η οικειοποίηση. Με αυτά ως μέσα, η Κωδωνίδου συγκροτεί μια εικαστική γλώσσα με σκοπό την αφήγηση ιστοριών, αναμνήσεων, φόβων και προσδοκιών, ονείρων και εφιαλτών.

Οι δύο εικαστικοί προκαλούν και προσκαλούν το θεατή να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματά τους και να ανασυνθέσει με τη βοήθειά τους τη δική του εικόνα για τον κόσμο.

Ώρα εγκαινίων 20.00
Κριεζώτου 6, Αθήνα 
Έως τις 4 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου