Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Μια φυλή...νέο τραγούδι από τους Δώρο Δημοσθένους και Περικλή Κουρουμέλη

Με μια καλοκαιρινή latin salsa υμνούν τον έρωτα που ενώνει τους λαούς, ως άλλοι τροβαδούροι ο Περικλής Κουρκουμέλης και ο Δώρος Δημοσθένους.
Η αγάπη άλλωστε επιτάσσει να μοιράζεσαι γι'αυτό και ο νέος τραγουδοποιός παρουσιάζει το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Μια φυλή» παρέα με τον Δώρο Δημοσθένους. Αντλώντας την έμπνευση του  απ’τον στίχο του Θανάση Παπακωνσταντίνου: «Παντού συρματοπλέγματα μα αλήθεια ποιος πιστεύει πως με τα φράγματα κρατά την ώσμωση του κόσμου» γράφει ένα τραγούδι με έντονο ρυθμό με διάθεση να ξορκίσει την σύγχρονη πραγματικότητα.
Ποιος άλλος καλύτερος τρόπος υπάρχει άραγε για την ένωση των ανθρώπων από την αγάπη? Σ’ένα κόσμο φαντασιακό αλλά ίσως όχι και τόσο ουτοπικό  δεν υπάρχουν σύνορα παρά μόνο λόγοι που να ενώνουν πολιτισμούς και λαούς.
Αυτή ήταν ή έμπνευση για το τραγούδι που θα ακούσετε και στηρίχθηκε σ’ένα  παραδοσιακό λάτιν κουβανέζικο ρυθμό εμπλουτισμένο με jazz αρμονίες. Περιέχει ένα mambo section καθώς και ένα μέρος αυτοσχεδιασμού. Χορεύεται σαν salsa,ακούγεται δυνατά και μας φέρνει όλους πιο κοντά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου