Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Η Γλυκερία και Σμυρνέικο Μινόρε

Από τη θάλασσα της Σμύρνης έως την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο...Το «Αχ και το Αμάν», ο «Αμανές και το Μινόρε», έτσι όπως διαμόρφωσαν τη μουσική εκείνης της εποχής, συνδέοντας δύο λαούς και κάνοντας τους να μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες τους. 
Η Γλυκερία απόψε στα Λιπάσματα, στο Φεστιβάλ στη Θάλασσα σε μια γιορτή 
με ethnic χαρακτήρα ερμηνεύει αυτού του είδους τα τραγούδια με έναν εκπληκτικό τρόπο, όπως μόνο εκείνη ξέρει και μπορεί. Δεν είναι τυχαίο ότι ο δίσκος με τίτλο «Τα σμυρνέϊκα», που την έκανε και ευρέως γνωστή στην Ελλάδα, είναι ένα από τα προσωπικά της άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, άλλοτε με συναδέλφους καλλιτέχνες και άλλοτε μόνη, έχει αποδείξει ότι το συγκεκριμένο είδος μουσικής το αποδίδει με τέτοιον τρόπο, που δημιουργεί στο κοινό συναισθήματα ικανά για να την πιστεύει και να την αγκαλιάζει.

Αυθεντικός ήχος από μία πλήρη ορχήστρα παραδοσιακών μουσικών οργάνων, πλαισιώνει τη φωνή της ερμηνεύτριας. Ούτι, βιολί, λαούτο, σαντούρι, κανονάκι και ακορντεόν, δίνουν το χαρακτηριστικό μικρασιατικό άκουσμα στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Στέλιος Φωτιάδης
Κείμενα-αφήγηση: Στέλιος Ελληνιάδης

ώρα έναρξης 9.30
Είσοδος ελέυθερη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου