Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Παρουσίαση του τόμου «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)»


Στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών παρουσιάζεται την Πέμπτη 19 Απριλίου η νέα έκδοση του τόμου του Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, «Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)». Ο αείμνηστος Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός κατά κοινή ομολογία συγκαταλεγόταν μεταξύ των οσίων μορφών του Αγίου Όρους. Ως γνωστόν, ήταν υποτακτικός του μακαρίου Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού (1897-1959).

Στην εκδήλωση αναμένεται να  παρευρεθούν και ναα απευθύνουν χαιρετισμό ο
Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, ο Αρχιμ. Χρυσόστομος, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Οσιολογιώτατος Γέρων Νικόδημος Αγιοπαυλίτης και ο συγγραφέας του τόμου Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου. 
Η παρουσίαση του τόμου θα πραγματοποιηθεί από τον π. Χρυσόστομο Παπαδάκη, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Βεροίας. Η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Ν. Κωνσταντίνου θα ψάλλει ύμνους προς τιμήν του αειμνήστου Γέροντος.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκυμανταίρ «Γέρων Ἰωσὴφ Βατοπαιδινός (1.7.1921 – 1.7.2009)» με θέμα το πρόσωπο, τη ζωή και τη διδασκαλία του Γέροντος.
Ώρα έναρξης:7:30 μ.μ..
Στην είσοδο της αίθουσας «Χρ. Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής θα μοιράζονται δελτία εισόδου. Η διάθεση των δελτίων θα ξεκινήσει στις 6:00 μ.μ. και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Αν. Αναγνωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου