Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Ο Ταλαντούχος Γιατρός Hedenborg...

Φως στην αινιγματική προσωπικότητα του Σουηδού γιατρού, συγγραφέα και μεγαλύτερου χειρογράφου Hedenborg, ρίχνει η έκθεση της RICHeS με τίτλο  "Ο Ταλαντούχος Γιατρός Hedenborg"   στην Καστελλανία της Ρόδου 
Η μοναδική αυτή έκθεση αναδεικνύει πτυχές της ζωής στο νησί των Ιπποτών κατά το 19ο αιώνα και θέτει την πόλη σε ένα ευρύτερο διεθνές πλαίσιο. Η έκθεση θα ανοίξει ξανά τις πύλες της για την καλοκαιρινή περίοδο από τις 21 Ιουνίου.


Από τον Μάιο του 2014, περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες και εκατοντάδες μαθητές (στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επισκέψεων) περιηγήθηκαν στην έκθεση. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και ο φημισμένος ιστορικός και συγγραφέας Philip Mansel που ήρθε στη Ρόδο αποκλειστικά για την έκθεση!



Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καστελλανία, κτίριο του 16ου αιώνα,  είναι ένα από επιβλητικότερα κτίρια από την εποχή της Ιπποτοκρατίας στη Ρόδο (1309 – 1522). Το ισόγειο της στεγάζει τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Τμήμα Δωδεκανήσου) και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ο πρώτος όροφος, με το υπέροχο ζωγραφιστό ταβάνι, που είναι συνήθως κλειστός για το κοινό θα παραμείνει ανοικτός όλο το καλοκαίρι για τους επισκέπτες της έκθεσης.


Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη και συνεισφορά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (Τμήμα Πολιτισμού) και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ρόδου. 









Καστελλανία, πλατεία Ιπποκράτους, Παλιά Πόλη
Έως 21 Σεπτεμβρίου

Ανοιχτά τα Σαββατοκύριακα, 11:00- 13:00




πηγή των φωτογραφιών: https://www.facebook.com/riches.rhodes/posts/1499205660189989

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου