Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Η Τζάσμιν επιστρέφει...στη πρώτη θεατρική διασκευή του έργου Γούντυ Άλλεν παγκοσμίως από την Ελένη Ράντου και τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου


         
Όταν στο θεατρικό σανίδι «ανεβαίνει» το σενάριο του Γούντυ Άλλεν στηριγμένο σε μια άλλη εκδοχή του Λεωφορείο ο Πόθος, με ξεχωριστές ερμηνείες από Έλληνες ηθοποιούς, τότε η παράσταση επιστρέφει για δεύτερη χρονιά.


Την προηγούμενη χρονιά συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε από 40.000 θεατές.


 Με μοναδικά κωμικοτραγικό τρόπο  αποδίδεται το οδοιπορικό της πτώσης και η τραυματική εμπειρία της απώλειας στην καθηλωτική Τζάσμιν, τη πρώτη θεατρική διασκευή παγκοσμίως, από την Ελένη Ράντου και τον Βαγγέλη Χατζηνικολάου, που θα φιλοξενείται στο θέατρο Διάνα από τις 11 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια θεατρική διασκευή που βασίστηκε στο σενάριο του Γουντυ Άλλεν Βlue Jasmine. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Ελένη Ράντου , σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή.Μετά τις 19 Ιανουαρίου η παράσταση μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Ράδιο Σίτυ .
Τη σκυτάλη στο θέατρο Διάνα θα πάρει η καινούρια παράσταση του Βασίλη Παπακωνσταντίνου σε κείμενα Οδυσσέα Ιωάννου και σκηνοθεσία της Ελένης Ράντου.Λίγα λόγια για τη Τζάσμιν:
Μια πλούσια χρεωκοπημένη Νεοϋορκέζα, η Τζάσμιν (Ελένη Ράντου), μετά τη διάλυση του γάμου της και την οικονομική καταστροφή του άντρα της Αλ (Μάξιμος Μουμούρης) προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Αναγκάζεται, άφραγκη πλέον, να μετακομίσει στην αδερφή της Τζίντζερ (Καλλιρρόη Μυριαγκού) σε μια λαϊκή συνοικία του Σαν Φρανσίσκο, τη στιγμή που  η αδερφή της ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τσίλυ (Παντελή Δεντάκη). Η απέχθεια της Τζάσμιν προς τον Τσίλυ είναι κεραυνοβόλα και οι συγκρούσεις ανάμεσά τους πυροδοτούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Στην προσπάθεια της Τζάσμιν να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της, σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον, το παρελθόν  στοιχειώνει το παρόν με απρόβλεπτες συνέπειες.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σενάριο: Γούντυ Άλλεν
Θεατρική απόδοση: Ελένη Ράντου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά: Μαγιού Τρικεριώτη
Βοηθός σκηνογράφου: Δήμητρα Χίου
Κοστούμια: Κική Γραμματικοπούλου
Βοηθός ενδυματολόγου: Κρυσταλία Λιονάκη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Κίνηση: Αντιγόνη Γύρα
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης


ΠΑΙΖΟΥΝ: Ελένη Ράντου, Μάξιμος Μουμούρης, Παντελής Δεντάκης, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ορέστης Καρύδας και Δημήτρης Καπετανάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου