Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Διαδικτυακή ξενάγηση στην συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα



Μια «γεύση» από τα έργα της συλλογής της μας δίνει η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα Κατσίγρα περιγράφοντας το έργο του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη, την προσωπογραφία μιας γυναίκας.

«Η γυναίκα φωτίζεται από αριστερά, όπου όμως έχει στραμμένη την πλάτη. Έτσι, το πρόσωπό της παραμένει στη σκιά και μόλις που αποδίδονται τα αρμονικά χαρακτηριστικά του προσώπου της και η μελαγχολική της έκφραση με τη βαθιά σκίαση των σχεδόν αυλακωμένων ματιών της. Ο κομψός ψηλός λαιμός της, η κοντή και καλοχτενισμένη κόμη της που δένεται ψηλά με κορδέλα, το σμαραγδί ένδυμα στους ώμους της δίνουν στη μορφή αριστοκρατική όψη. Ένας κάμπος από ανάμειχτα φωτεινά χρώματα στο πρώτο επίπεδο οδηγεί σε σειρών δέντρων με ραδινούς κορμούς στο βάθος».


Το έργο παρουσιάζεται στην επανασχεδιασμένη έκθεση της Συλλογής «ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ» στην ενότητα «Οικειότητα» μας πληροφορεί η αφηγήτρια στο βίντεο.

Νοερά βρισκόμαστε στις αίθουσες της Πινακοθήκης και μπορούμε να ταξιδέψουμε στο σύμπαν της Τέχνης ανακαλύπτοντας του θησαυρούς του μουσείου μέσα από πληθώρα βίντεο που έχει κοινοποιήσει και προσφέρει στο κοινό από το κανάλι του στο youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCRQXRg44BMk9tm386M0Dk6A΄
Αλλά και στη σελίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης στο Facebook https://www.facebook.com/KatsigrasMuseum/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου