Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Εθνικά Μουσεία της Βόρειας Ιρλανδίας: Νέα στρατηγική για τη πρόσβαση ευπαθών ομάδων


Προβάδισμα δίνουν τα Εθνικά Μουσεία της Βόρειας Ιρλανδίας σε ευπαθείς ομάδες με ειδικά διαμορφωμένες ευκαιρίες κλεισίματος θέσεων που προβλέπονται για ηλικιωμένα άτομα και εκείνα που έχουν απώλεια όρασης ή ακοής.

 

Τα Εθνικά Μουσεία της Βόρειας Ιρλανδίας (NMNI) αναφέρουν ότι θα επικεντρωθούν στην εξασφάλιση πρόσβασης για τις κοινότητες που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία Covid-19, καθώς αρχίζουν να ανοίγουν ξανά οι χώροι πολιτισμού. Το Μουσείο Ulster άρχισε να υποδέχεται τους επισκέπτες στις 30 Ιουλίου. Το Ulster Folk Museum και το Ulster American Folk Park θα ανοίξουν ξανά στις 13 Αυγούστου και θα ακολουθήσει το Ulster Transport Museum στις 20 Αυγούστου.

 H υπηρεσία μουσείων ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική της για πρόσβαση σε όλους, η οποία θα περιλαμβάνει τη συνεργασία με το κοινό για την ανάπτυξη αποτελεσματικών τρόπων συμμετοχής τους. Το μουσείο προορίζεται να υποστηρίξει κοινότητες «που έχουν αισθανθεί τα αποτελέσματα της απομόνωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού πιο βαθιά από άλλες». 

Η NMNI αναφέρει ότι θα διατίθενται αποκλειστικές θέσεις κράτησης για κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και για άτομα με απώλεια ακοής ή απώλεια όρασης. Οικογένειες και ενήλικες με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και άτομα με κοινωνικές συνταγές θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν αυτές τις θέσεις.

Η στρατηγική εφαρμόζεται σε συνεργασία με οργανισμούς όπως το Age NI, το Autism NI, το Royal National Institute of Blind People (RNIB) και το Spring Social Prescriptioning. Η NMNI δήλωσε ότι επί του παρόντος διερευνά τρόπους για να προσελκύσει κοινότητες μέσω πρωτοβουλιών όπως εργαστήρια, απομακρυσμένες συνεδρίες για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν αυτοπροσώπως και ευκαιρίες για ασφαλή αφής εμπλοκή για ακροατήρια με αισθητηριακές ανάγκες.

Η διευθύντρια της υπηρεσίας μουσείων Kathryn Thomson εξήγησε ότι «για να διασφαλίσουμε τη συμπερίληψη όλων των κοινοτήτων κατά το άνοιγμα, έχουμε αναλάβει δράση για τη στρατηγική μας για πρόσβαση σε όλους. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με αρκετούς οργανισμούς που εκπροσωπούν κοινότητες που επηρεάζονται πιο έντονα από τον αντίκτυπο της απομόνωσης, για να σχεδιάσουμε προσβάσιμες, φιλόξενες, ασφαλείς εμπειρίες και χώρους για όλους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Μουσείο Ulster έχει απονεμηθεί το σήμα Were Good to Go, ένα βιομηχανικό πρότυπο σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δείχνει ότι οι επιχειρήσεις τουρισμού και φιλοξενίας έχουν υιοθετήσει κατάλληλες διαδικασίες και μέτρα υγείας και ασφάλειας.

Πηγή: https://www.museumsassociation.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου