Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

«Τοπία Ψυχής» του F r é d é r i c B o o t z στην Πάρο

Ονειρικά τοπία, μέσα από αφαιρετικές φόρμες ισορροπούν σε ένα κόσμο μεταξύ του σουρεαλισμού  και του ρομαντισμού του Υψηλού και του υπερφυσικού του Ουίλιαμ Τέρνερ.

Τα έργα από λάδι  σε καμβά του F r é d é r i  B o o t z καθώς και γλυπτικές κατασκευές από μάρμαρο και πέτρα Πάρου παρουσιάζεται στην έκθεση «Τοπία Ψυχής» στο κυκλαδίτικο νησί την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 20:00.

 

Ο δημιουργός με λιτότητα καταγράφει στα έργα του, ως ψυχογεωγραφία, με πολύ ιδιαίτερο τρόπο την θεώρησή του για τον κόσμο και την φιλοσοφική του προσέγγιση για την ζωή.

Έντονη είναι η προσωπική γραφή του καλλιτέχνη ο οποίος μέσα από τα έργα του φιλτράρει σκέψεις και γνώση από την πλούσια εμπειρία που έχει ζήσει σε πολλές χώρες.
 
Στην Πάρο ήρθε την δεκαετία του ΄90, την αγάπησε και από τότε μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται, τόσο στο Παρίσι, όσο και στην Πάρο.
 

Τα έργα του πολλές φορές παραπέμπουν σε γιαπωνέζικους κήπους, αν και είναι πάντα έκδηλη η ψυχική διάσταση των τοπίων, ίσως γιατί ο Frédéric Bootz  είναι Γάλλος, αλλά και με καταβολές από την Ιαπωνία (η γιαγιά του ήταν από βασιλική οικογένεια της Ιαπωνίας).


Αξίζει να δοκιμάσει ο επισκέπτης έναν διανοητικό περίπατο μέσω της θέασης των δημιουργιών  του πολυδιάστατου καλλιτέχνη, ο οποίος εκφράζεται με όλο το φάσμα των εικαστικών τεχνών, από τη ζωγραφική και την γλυπτική μέχρι την σκηνογραφία.


Η έκθεση στο
Art Space S265 Paros - Studio 265 τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πάρου, με την υποστήριξη του Art Appėl Gallery of Athens.

 

 
Art Space S265 Paros - Studio 265,

147 Επαρχιακή Οδός Παροικιά - Νάουσα,
ΠΑΡΟΣ
Coordinator: Άννα Κοντολέων  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου