Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Forever Now: Έκθεση του Πάνου Τσαγκαράκη στο Τελλόγλειο
 Ένα αμάλγαμα φαινομενικά ετερόκλιτων συμβόλωνμύθων και παραδόσεων "παντερεύονται" σε έναν καμβά: Μπορεί να μοιάζουν ετερόκλητα, αλλά συγκλίνουν, ανεξάρτητα από τον τόπο και τον χρόνο δημιουργίας τους. 


Η έκθεση «Forever Now» του Πάνου Τσαγκάρη στο Τελλόγλειο θα ανοίξει τις πύλες της την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου στις 19.00. Ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον καλλιτέχνη την προσεχή  Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 12.00.

 Στην έκθεση παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό νεότερα έργα, που στη συντριπτική τους πλειονότητα φιλοτεχνήθηκαν ειδικά για την έκθεση του Τελλογλείου.
Μέσα από τα έργα του ο καλλιτέχνης προσφέρει ερεθίσματα για προβληματισμό για το θέμα του Χρόνου, όχι ως κάτι πεπερασμένο ή μελλοντικό, αλλά ως στιγμή, που λαμβάνει χώρα κατά αποκλειστικότητα στο παρόν, και το Σύμπαν ως γεμάτη ενέργεια μητρική αγκαλιά που ξορκίζει τον φόβο.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση γλυπτικής του Novello Finotti: Finotti. Fine Notte. Το τέλος της νύχτας”, η οποία παίρνει παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου. Στην έκθεση παρουσιάζεται ένα αντιπροσωπευτικό σύνολο έργων του, τα περισσότερα σε μάρμαρο Καράρα αλλά και σε μαύρο Βελγίου και ροζ Πορτογαλίας, κάποια από αυτά είναι μεγάλων διαστάσεων, όπως το μνημειώδες έργο «Τιμή στον Σαίξπηρ».

 
Συμμετοχή στις ξεναγήσεις:

Εξαιτίας των συνθηκών για την αντιμετώπιση του Covid-19 και λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ξενάγηση: 18 άτομα. Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα ακολουθήσουν παράλληλες ξεναγήσεις.

Τηλ. κρατήσεων: 2310-991610.

Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής προστασίας για εργαζόμενους και επισκέπτες στους χώρους εντός και εκτός κτιρίου. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Ιδρύματος.

Αρκεί το εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ και 2,5 ευρώ (μειωμένο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου