Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Ιστορίες για τα Χριστούγεννα: βιντεοσκοπημένες αφηγήσεις από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος





Στο πνεύμα των ημερών, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος μεταμορφώνει την ασπρόμαυρη καθημερινότητα μας λόγω της υγειονομικής κρίσης σε μια πολύχρωμη μαγική παραμυθόσκονη… με έναν κύκλο αναγνώσεων «Ιστοριών για τα Χριστούγεννα».

 Μικροί και μεγάλοι φίλοι θα παρασυρθούν σε ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με πρωταγωνιστές τα βιβλία.

Με μοναδικό μπρίο, την ιδιαίτερη χροιά  τους και την αφηγηματική δεινότητά τους γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί και συγγραφείς συμμετέχουν στη διαδικτυακή χριστουγεννιάτικη γιορτή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

 και μας μεταφέρουν την εορταστική ατμόσφαιρα διαβάζοντας πέντε αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

 Οι αναγνώσεις θα παραμείνουν διαθέσιμες στο κανάλι της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Youtube (https://www.youtube.com/channel/UC9eyx9-HaQ5sxOwlgH0VGRA)για όλη την εορταστική περίοδο από τις 20 Δεκεμβρίου 2020 έως και τις 10 Ιανουαρίου 2021.


 Στο παραπάνω βίντεο ο χαρισματικός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος "ξύπνησε" τα παιδιά μέσα μας, δραματοποίησε μέσα από την μοναδικήαφήγηση του το παραμύθι «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους», του Ευγένιου Τριβιζά σε εικονογράφηση Βαγγέλη Ελευθερίου, των εκδόσεων Μεταίχμιο, c2012, ISBN 978-960-50-905-1

Παραγωγή/ Σκηνοθεσία: Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου