Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Πως τα παιδιά κάνουν παρέα με τους Μαξ Ερνστ, Πίτερ Μπρέγκελ και Άντυ Γουόρχολ στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου;

 



Παρέα με τον Μαξ Ερνστ, τον Άντι Γούρχολ, 
Πίτερ Μπρέγκελ γιορτάζει το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου καλώντας τους μικρούς του φίλους, 3 έως 10 ετών σε εικαστικά εργαστήρια.

 Σε μια ιδιαίτερη γιορτή- ψηφιακή δράση  τα παιδιά καλούν έναν διάσημο καλλιτέχνη. Με αφορμή ένα από τα πιο ιδιαίτερα έργα του, στήνεται μια ξεχωριστή γιορτή με την τεχνική του κολλάζ!

 

Το μουσείο  προτείνει μία ξεχωριστή σειρά ψηφιακών εικαστικών εργαστηρίων για παιδιά, με έμπνευση τους ανθρώπους πίσω από σπουδαία έργα τέχνης αλλά και μέσα σε αυτά καθώς και τους ανθρώπους που έδωσαν ζωή στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο που φώτισε την Αθήνα για περίπου 130 χρόνια!

Τα παιδιά με αυτό τον τρόπο μυούνται στην παγκόσμια τέχνη και συγκεκριμένα στα έργα πέντε μεγάλων καλλιτεχνών από διάφορες εποχές και διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα: από την Αναγέννηση στον υπερρεαλισμό και από εκεί στην pop art και τη σύγχρονη τέχνη! Πηγή έμπνευσης γίνονται ο Μα Ερντ, ο Άντο Γουόρχολ κ.ά.

Με όχημα την φαντασία τα παιδιά μπορούν: 

Γιορτάζοντας παρέα με τον Μαξ Ερνστ
Στη δική σου παράξενη γιορτή ποια μεγάλη προσωπικότητα θα καλούσες;

Ανακάλυψε από πού αντλούσε έμπνευση ο σπουδαίος καλλιτέχνης και, με αφορμή ένα από τα πιο ιδιαίτερα έργα του, στήσε τη δική σου ξεχωριστή γιορτή, χρησιμοποιώντας την τεχνική του κολλάζ!

*για παιδιά από 7 ετών
Βρες τις οδηγίες
 εδώ.

 

Χορεύοντας στο σκοτάδι με την Πάουλα Ρέγο
Έχεις παρατηρήσει τη σκιά σου όταν χορεύεις; Κινείται και εκείνη μαζί σου;

Ανακάλυψε το έργο και την ιστορία της σπουδαίας ζωγράφου από την Πορτογαλία, φτιάξε τις δικές σου πρωτότυπες ιστορίες με αφορμή τους πίνακές της και κατασκεύασε με απλά υλικά τους δικούς σου μοναδικούς χορευτές και τις σκιές τους!

*για παιδιά από 7 ετών
Βρες τις οδηγίες
 εδώ.

 

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Πίτερ Μπρέγκελ
Πόσους γρίφους μπορεί να κρύβει ένας πίνακας; Πόση φασαρία μπορεί να «κάνει» ένα έργο;

Ετοιμάσου να γίνεις και εσύ ζωγράφος και να «συνεχίσεις» το έργο του μεγάλου Φλαμανδού ζωγράφου, ανακαλύπτοντας μικρά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να πάρεις μια γεύση από το πως ζούσαν οι άνθρωποι πριν από περίπου 400 χρόνια!

*για παιδιά από 7 ετών
Βρες τις οδηγίες
 εδώ.

 

 

Φτιάχνοντας φιγούρες με τον Άντονι Γκόρμλι
Εσύ τι υλικό θα χρησιμοποιούσες για να φτιάξεις μία ανθρώπινη φιγούρα; Πόσες φιγούρες χρειάζεται να φτιάξεις για να γεμίσεις το δωμάτιό σου;

Γνώρισε έναν από τους πιο πρωτοπόρους καλλιτέχνες της εποχής μας, ανακάλυψε το έργο του, κατασκεύασε τις δικές σου απίθανες φιγούρες, χρωμάτισέ τες και γέμισε με κόσμο το δωμάτιό σου!

*για παιδιά από 3 ετών
Βρες τις οδηγίες
 εδώ.

 

Ζωγραφίζοντας στο εργοστάσιο του Άντυ Γουόρχολ
Σε τι είχε ιδιαίτερη αδυναμία ο Άντυ Γουόρχολ; Τι ήταν το κίνημα της
pop art;

Ανακάλυψε το έργο του διάσημου εκκεντρικού καλλιτέχνη και φτιάξε μοναδικά pop-art πορτραίτα με διάσημες προσωπικότητες της δικής σου εποχής αλλά και του παλιού εργοστασίου!

*για παιδιά από 3 ετών
Βρες τις οδηγίες
 εδώ.

 

 

 

 

 

Περισσότερα: gasmuseum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου