Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Ποια είναι η Βυζαντινή Ρόδος; Το Studium Generale 2021 απαντά διαδικτυακά!

 



 

Προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας θα είναι αυτή τη χρονιά η εκδήλωση της Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS)  το «Studium Generale». Διαδικτυακά  θα διεξαχθεί  την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου η πρώτη διάλεξη του Studium Generale 2021 με τίτλο «Βυζαντινή Ρόδος, αυτή η άγνωστη» και θα δοθεί την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00.

Η είναι αρχαιολόγος και μουσειολόγος Ιωάννα Χριστοφοράκη μέσα από διαδικτυακή πλατφόρμα Webex, θα μιλήσει για την Ρόδο και την άγνωστη πλευρά της, αυτή της βυζαντινής και μεσαιωνικής εποχής.

Με τον τρόπο αυτό νοερά θα επισκεφθούμε/ξεναγηθούνε διαδικτυακά (σε) μερικά από τα μνημεία αυτής της περιόδου με στόχο να τα γνωρίσουμε καλύτερα.

Σημειώνεταο ότι η Ιωάννα Χριστοφοράκη, σπούδασε στην Αθήνα, το Λονδίνο και την Οξφόρδη και σήμερα κατοικεί στην Αθήνα, όπου εργάζεται στην Ακαδημία Αθηνών. Η Ιωάννα Χριστοφοράκη κατάγεται από τη Σορωνή και επισκέπτεται τη Ρόδο πολύ συχνά. Από το 2019 είναι μέλος του ΔΣ των RICHeS.

Για συμμετοχή και παρακολούθηση της διάλεξης πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή Webex και στη συνέχεια να μας στείλετε email για να σας σταλεί ο σύνδεσμος με τα στοιχεία και τον κωδικό πρόσβασης.

 

Studium Generale

 

Το Studium Generale είναι η “Χειμερινή Ακαδημία” της Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS) που παρέχει στο ευρύ κοινό από το 2013 μια μεγάλη ποικιλία διαλέξεων για την τέχνη, την ιστορία, τον πολιτισμό και την επιστήμη από διάσημους μελετητές, επιστήμονες και συγγραφείς. Οι διαλέξεις είναι δωρεάν και στοχεύουν “δια βίου μάθηση” κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη, ανεξάρτητα από το επαγγελματικό ή εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου