Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Το Μουσείο Ηρακλειδών άνοιξε με ελεύθερη είσοδο!

 

 

 


Το  Μουσείο των Ηρακλειδών ανοίγει τις πύλες του μετά από την πολύμηνη παύση λόγω των περιοριστικών μέτρων που έφερε η πανδημία και προσφέρει στο κοινό του ελεύθερη είσοδο μέχρι το  τέλος του μήνα. Οι επισκέπτες θα μπορούν να περιηγηθούν σε ένα ταξίδι της ιστορίας του αρχαιοελληνικού και βυζαντινού πολιτισμού.

Το μουσείο σε συνεργασία με την Εταιρεία Διερεύνησης Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Τεχνολογίας (ΕΔΑΒυΤ) αποβλέπουν στην ανάδειξη τομέων που μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε τόσο καλά.  Το ταξίδι αυτό άρχισε με την μεγάλη έκθεση που διοργανώθηκε από κοινού, στο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πεκίνου  καθώς παρουσιάστηκαν ομοιώματα, μικρογραφίες και διοράματα από τις συλλογές και των δύο οργανισμών, καθώς και δάνεια από φορείς όπως το Μουσείο της Ακρόπολης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο Δήμος Σάμου, από εταιρείες, όπως η Hublot αλλά και αντικείμενα ιδιωτικών συλλογών.

Πλέον παρουσιάζονται ενότητες της συλλογής, συμπληρώνονται από καινούργιες κατασκευές και εκτίθενται στις αίθουσες του Μουσείου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε μια προσπάθεια ενθάρρυνσης μελέτης και τεκμηρίωσης και άλλων τεχνολογικών καινοτομιών που αποδίδονται στους αρχαίους Έλληνες ή στους Βυζαντινούς,  δημιουργήθηκε η  Ακαδημία Ηρακλειδών  για να παράσχει σε προ- και μεταπτυχιακούς φοιτητές της αλλοδαπής τη δυνατότητα να εντρυφήσουν σε επιμέρους θέματα της αρχαιοελληνικής τεχνολογίας, διδασκόμενοι από τους καλύτερους πανεπιστημιακούς και μη ερευνητές - μελετητές. Για το σκοπό αυτό, διοργανώνονται κύκλοι εβδομαδιαίων σεμιναρίων στην Αγγλική γλώσσα σε ολιγομελείς ομάδες συμμετεχόντων.

Το μουσείο υποδέχεται το κοινό τις ημέρες Τετάρτη με Κυριακή από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα (τελευταία είσοδος, 5:15), τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες!

- υποχρεωτικά μάσκα

- θερμομέτρηση στην είσοδο

- ομαδικές επισκέψεις μέχρι 3 άτομα (εκτός αν είστε οικογένεια)

- μέχρι 10 άτομα ανά κτίριο

- τηρώντας τις αποστάσεις

Η είσοδος μέχρι τέλος Μαΐου είναι ελεύθερη!


Κατά τα πρωτόκολλα προβλέπονται

  • Θερμομέτρηση και χρήση αντισηπτικού χεριών στην είσοδο

  • Η μάσκα είναι υποχρεωτική καθ’ όλο το διάστημα παραμονής στο Μουσείο

  • Δεν αγγίζουμε εκθέματα, προθήκες

  • Δεν μιλάμε δυνατά

  • Κρατάμε αποστάσεις 2 μέτρων από άλλους επισκέπτες

  • Προτιμάμε συναλλαγές με κάρτα

  • Έχουμε υπομονή, σε περίπτωση που χρειαστεί να περιμένουμε για να τηρείτε ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων επισκεπτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου