Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου με παράσταση-αφήγηση





Με στόχο να τιμηθεί η επέτειος της 25ης Μαρτίου, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, φιλοξενεί ανήμερα της επετείου, την  Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022 την παράσταση – αφήγηση: "φερμένα εκ στόματος". Αφηγήσεις για το 1821. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 20:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Πλατεία Κολοκοτρώνη).

Μαρτυρίες για περισσότερο ή λιγότερο γνωστά πρόσωπα ή περιστατικά της Επανάστασης, παροιμιόμυθοι που αρέσκονταν να αφηγείται ο Κολοκοτρώνης στα παλικάρια του, μελοποιημένοι στίχοι του Ανδρέα Κάλβου και του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και ολίγος ηρωικός Καραγκιόζης συνθέτουν την Παράσταση – Αφήγηση, που διαμορφώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα σε ημερολόγια, αλληλογραφία και μαρτυρίες των αγωνιστών του 1821.

Αφήγηση: Αγνή Στρουμπούλη

Βιολοντσέλο: Σταύρος Παργινός

Η παράσταση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες από 12 ετών και άνω.

Διάρκεια: 60΄

Είσοδος ελεύθερη

Απαραίτητη η κράτηση θέσης: https://www.nhmuseum.gr/programmata-ethnikoy-istorikoy-mouseiou και στο τηλέφωνο 6943406283.

 

Ο χώρος λειτουργεί με βάση τα ισχύοντα μέτρα κατά του covid-19. Επιτρέπεται η είσοδος με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (3 μήνες) και την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου