Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

ARTOGETHER- Τέχνη ατόμων με και χωρίς αναπηρία: Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας την Τέχνη»




 Η ARTOGETHER- Τέχνη ατόμων με και χωρίς αναπηρία μας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Ταξιδεύοντας την Τέχνη». Η πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου (ώρα 18:30),

στον κινηματογράφο ΤΡΙΑΝΟΝ (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, Μετρό Βικτώρια).

Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χαντζή, αποτελεί καρπό του ομώνυμου προγράμματος, που υλοποιήθηκε με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και την υποστήριξη του Γραφείου Διασύνδεσης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και από της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών.
 


Επιδίωξη του καλλιτεχνικού προγράμματο  «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» είναι η προβολή του έργου καλλιτεχνών με αναπηρία και την ισότιμη καλλιτεχνική συνεργασία ατόμων με και χωρίς αναπηρία. Συγκεκριμένα, κατά το εγχείρημα αυτό  έργα 25 εικαστικών με αναπηρία συνδιαλέχθηκαν με τα χειρόγραφα 25 λογοτεχνών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από αυτά. Το αποτέλεσμα αυτού του διαλόγου ήταν ένα συλλεκτικό λεύκωμα και μία έκθεση η οποία ταξίδεψε στην Αθήνα, τον Βόλο, τα Ιωάννινα και τη Σπάρτη στα αντίστοιχα μουσεία του δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται το πλούσιο ταξίδι μέσα από συνεντεύξεις με τους συντελεστές του προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό εμβαθύνει  τον διάλογο ανάμεσα στους εικαστικούς και τους λογοτέχνες, αυτή τη φορά με τη δια ζώσης συνάντηση και συζήτησή δύο ζευγαριών καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα, ο εικαστικός κ. Κωνσταντίνος Καταγάς με τον  λογοτέχνη κ. Βασίλη Βασιλικό, καθώς και η γλύπτρια κ. Γεωργία Γερογιάννη με τον  λογοτέχνη κ. Δημήτρη Λαμπρόπουλο συναντιούνται για πρώτη φορά από κοντά, συνομιλούν γύρω από την καλλιτεχνική τους συνάντηση μέσω του προγράμματος, το πώς εξέλαβαν ο ένας το έργο του άλλου και αναπτύσσουν τον διάλογό τους ελεύθερα, αποδεικνύοντας πως η τέχνη είναι δίαυλος επικοινωνίας!

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει
 ελεύθερη συζήτηση των συντελεστών με το κοινό.

Πληροφορίες:

Παρασκευή 8/4, 18:30
 
Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ
 (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101, Μετρό Βικτώρια)

 

Είσοδος δωρεάν

Προσβασιμότητα
Ο χώρος και η εκδήλωση είναι πλήρως προσβάσιμα.
Παρεχόμενες υπηρεσίες: Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, Ελληνικοί
 Υπότιτλοι για άτομα κωφά και βαρήκοα (ΥΚΒ) και Ακουστική Περιγραφή για ά
τομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου