Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Τι συνδέει τους Cooper and Hemingway- Δωρεάν προβολή ντοκιμαντέρ






Μια απροσδόκητη ματιά στην φιλία δύο γιγάντων, του Gary Cooper (Βραβευμένος με δύο Όσκαρ) και του Ernest Hemingway (Βραβευμένος με Νόμπελ και Πούλιτζερ). Εντελώς αντίθετοι χαρακτήρες, ο συντηρητικός και ο φιλελεύθερος, η φιλία τους είναι και μια μελέτη του 20ου αιώνα.



Το FeCHA στηρίζει την  προβολή, με ελεύθερη είσοδο, του ντοκιμαντέρ “Γκάρι Κούπερ & Έρνεστ Χέμινγουεϊ” (2013) που θα γίνει την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 19.00 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Αθήνα – Μετρό: Πανεπιστήμιο).
 
Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας, συμμετείχε στον Ισπανικό εμφύλιο πόλεμο. «Για πολύ καιρό η συνείδησή μου κι εγώ γνωρίζαμε ότι έπρεπε να πάω στην Ισπανία», έγραψε πριν φύγει από τη Νέα Υόρκη για την Ισπανία το 1937. Ο πόλεμος αποτέλεσε έμπνευση για το βιβλίο του, «Για ποιον χτυπά η καμπάνα;», το οποία μεταφέρθηκε στο σινεμά με τους Γκάρι Κούπερ, Κατίνα Παξινού και Ίνγκριντ Μπέργκμαν.
Μετά τον πόλεμο εγκαταστάθηκε στην Κούβα όπου παρέμεινε μέχρι το 1960. Το 1964 η Κούβα έβγαλε γραμματόσημα με την εικόνα του διάσημου συγγραφέα.


 
Είσοδος ελεύθερη. Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε προκράτηση θέσεων: https://www.hau.gr/el-gr/culture/events/2022/american-book-club-gkari-kouper-ernest-chemingouei
 
Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος επιτρέπεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης.
 
Στο πλαίσιαοτου φεστιβάλ “American Book Club” προβάλλονται ::
Τρίτη 8 Μαρτίου στις 19.00: «Το Πορφυρό Χρώμα» του Steven Spielberg (ΗΠΑ, 1985, Διάρκεια: 154’)
Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 19.00: «Γκάρι Κούπερ & Έρνεστ Χέμινγουεϊ» του John Mulholland (ΗΠΑ, 2013, Διάρκεια: 140’)
Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 20.00: «Τρούμαν Καπότε & Τενεσί Γουίλιαμς» της Lisa Immordino Vreeland  (ΗΠΑ, 2020, Διάρκεια: 86’)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου