Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Arts Marketing Association: Κόμβος ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς





Κόμβος ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς δημιουγείται για να απαντήσει σε 100 ψηφιακά ερωτήματα που θέτει ο τομέας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το έργο, του οποίου ηγείται η Arts Marketing Association σε συνεργασία με το Heritage Digital Consortium και το Πανεπιστήμιο του Leeds, συνδέεται επίσης με  στοχεύει να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους γνώσεις και ικανότητες.


Οι ομάδες του έργου εντόπισαν τις πιο πιεστικές και συχνές ψηφιακές ερωτήσεις των οργανισμών πολιτιστικής κληρονομιάς - από τον τρόπο χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας για τη δημιουργία εσόδων μέχρι τον τρόπο χρήσης των δεδομένων για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων.



Η Cath Hume, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Arts Marketing Association, εξήγησε ότι ο  οργανισμός έχει την ευκαιρία να αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Σκοπός είναι η ενδυνάμωση των οργανισμών, με τη γνώση και την έμπνευση, με το όφελος της ψηφιακής τεχνολογίας"Πολλοί μικροί και μεσαίοι οργανισμοί δεν έχουν πρόσβαση σε επαγγελματική εμπειρογνωμοσύνη ή δεν έχουν τα μέσα για να έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Ο Κόμβος Ψηφιακής Κληρονομιάς θα είναι το δωρεάν, one stop shop της εμπειρογνωμοσύνης που χρειάζονται για να κάνουν το επόμενο βήμα - ή ακόμη και το πρώτο βήμα - στο ψηφιακό τους ταξίδι" διευκριννίζει η κ. Hume.


Ο κόμβος αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας "Ψηφιακές δεξιότητες για την πολιτιστική κληρονομιά" του Heritage Fund, ύψους 3,5 εκατ. λιρών, η οποία αυξάνει τις ψηφιακές δεξιότητες και την εμπιστοσύνη σε ολόκληρο τον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ηνωμένου Βασιλείου.


Η Josie Fraser, επικεφαλής της ψηφιακής πολιτικής στο Heritage Fund, δήλωσε πως το Heritage Fund έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε πόρους για να βοηθήσει τον τομέα να αξιοποιήσει στο έπακρο την ψηφιακή τεχνολογία και αυτός ο νέος διαδικτυακός κόμβος πόρων είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη σε αυτή την προσφορά. Αυτό σημαίνει ότι οι οργανισμοί πολιτιστικής κληρονομιάς μπορούν να ασχοληθούν με τα ψηφιακά ζητήματα όταν χρειάζεται και με τον δικό τους ρυθμό".


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου