Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Μια άλλη ματιά στον πόλεμο στην Ουκρανία -Έκθεση φωτογραφίας από τους Γιατρούς του Κόσμου


 


Οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Покидаю / Leaving behindπου στοχεύει στην ενημέρωση για την προσφυγική κρίση από την  Ουκρανία. Ο τίτλος υποδηλώνει την βίαιη και ξαφνική φυγή. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στις 15 - 16 Φεβρουαρίου 2023 στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων.

Μέσα από τη ματιά του διακεκριμένου φωτογράφου Γιάννη Γιαννακόπουλου, οι φωτογραφίες έχουν έντονο αφηγηματικό χαρακτήρα και αποτυπώνουν όλα όσα οι Γιατροί του Κόσμου - Ελλάδας είδαν, βίωσαν έντονα και έγιναν μάρτυρες κατά τη διάρκεια της πρώτης τους αποστολής στην Ουκρανία και στα σύνορα με τη Ρουμανία.

«Στα δικά μου μάτια αυτή η φωτογραφία έχει μια ιδιαιτερότητα... μου γίνεται οικεία με τον καιρό. Είναι τα χρώματα, όλο το σκηνικό, η δύση, το χιόνι πάνω της, η ομίχλη, η διαχωριστική κορδέλα, λες κι είναι φτιαχτό, αλλά και κάτι άλλο... δεν μπορώ να το προσδιορίσω... ίσως γιατί στη θέση της θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάςΕίναι ένας άνθρωπος που κρυώνει, πεινάει, αλλά που προσπαθεί να φτάσει κάπου πιο καλά... θα μπορούσαμε να είμαστε όλοι εμείς…»περιγράφει ο Γιάννης Γιαννακόπουλος.

 
 Ώρες λειτουργίας
 Τετάρτη 15.02.2023 | 10:00 - 22:00
 Πέμπτη 16.02.2023 | 10:00 - 22:00
 Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο www.mdmgreece.gr

Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος των Γιατρών του Κόσμου O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, που υλοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και του Alumni Engagement Innovation Fund.

Υπό τη αιγίδα του Δήμου Αθηναίων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου