Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Η Μπλε Σελήνη εορτάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με ελεύθερη είσοδο

 Η Πανσέληνος θα εορταστεί τη προσεχή Πέμπτη 31 Αυγούστου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Με την ευκαιρία της Μπλε Σελήνης οι επισκέπτες θα μπορούν να εισέλθουν με ελεύθερη είσοδο  από τις 20:00 έως τις 23:30, ενώ  θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να κάνουν μια νυχτερινή περιήγηση στις αίθουσες με τα αριστουργήματα της αρχαιότητας.

Από τις 20:30 έως τις 21:30, οι ματιές, οι σκέψεις και τα βήματα των επισκεπτών θα οδηγηθούν σε επιλεγμένα εκθέματα της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου, σε συναρπαστικά και αναπάντεχα ταξίδια στο χρόνο, με ιστορίες που θα ξεδιπλώσουν οι ακόλουθοι αφηγητές:

• Δρ Άννα Βασιλική Καραπαναγιώτη, Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου: Ιστορίες Αυγούστου. Από τη Ρώμη στην Αθήνα (Αίθ. 31).
• Δρ Κωνσταντίνος Νικολέντζος, Προϊστάμενος του Τμήματος Συλλογών Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων: 4524 χρόνια πριν (Αίθ. 5, 6).
• Δρ Κάτια Μαντέλη, Επιμελήτρια Τμήματος Συλλογών Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων: H άλλη όψη του φεγγαριού: εχθροί, ξένοι και φίλοι στην
κοινωνία της νεολιθικής Θεσσαλίας. (Αίθ. 5).
• Αργυρώ Γρηγοράκη, Επιμελήτρια Τμήματος Συλλογών Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων:Τα μυστικά της ταρίχευσης στην αρχαία Αίγυπτο
(Αίθ. 40).

Τέλος, από τις 21:30 ως τις 22:45 στο Αίθριο του Μουσείου, τέσσερις νέοι σολίστ θα προσφέρουν στους επισκέπτες μια μουσική διαδρομή με έργα κλασικών και σύγχρονων συνθετών από τον Johann Sebastian Bach και τον Jules Massenet έως τον Astor Piazzolla.
Σολίστ: Μάνος Βένιος (Βιολοντσέλο), Φώτης Ζαχαριάς (κλαρινέτο), Δανάη Παπάζογλου (βιολί) και Γιώργος Τοτολίδης (κιθάρα).

Ώρα έναρξης εισόδου επισκεπτών (με ελεύθερη είσοδο): 20:00
Ώρα τελευταίας εισόδου επισκεπτών: 23:30
Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα είναι επισκέψιμοι έως τις 23:45.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, 28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα 10682

Τηλ: 2132144856, 2132144889

Emaileam@culture.gr

Ιστοσελίδαwww.namuseum.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου