Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Η πανσέληνος του Αυγούστου στο Επιγραφικό Μουσείο

 Η Πανσέληνος θα είναι η αφορμή την προσεχή  Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023  για τον Στάθη Άννινο, ένα από τους πιο πολυδιάστατους μουσικούς της γενιάς του, να παρουσιάσει ζωντανά το αριστουργηματικό The Lodger: A Story of the London Fog του Άλφρεντ Χίτσκοκ. 


Η παράσταση πραγματεύεται  τ
ο σκοτεινό και ομιχλώδες Λονδίνο του 19ου αιώνα που αναβιώνει μέσα από ατμοσφαιρικά ηχοτοπία, ενδιαφέρουσες μουσικές προσμίξεις και τους ήχους του πιάνου. Η ταινία, παραγωγής 1927, αποτελεί μία από τις κορυφαίες δημιουργίες του διαχρονικού «μετρ του σασπένς» και, αναμφισβήτητα, την καλύτερη βωβή ταινία του. Αν και άγνωστη στο ευρύ κοινό, πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες ταινίες στην εξέλιξη του κινηματογράφου.

 


Στο The Lodger o Χίτσκοκ τελειοποεί για πρώτη φορά το χαρακτηριστικό του στυλ και θεματολογία, που μετέτειπα θα αλλάξουν για πάντα το σινεμά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι μεγαλύτεροι κριτικοί κινηματογράφου «το The Lodger μπορεί να μην είναι η πρώτη ταινία του Χίτσκοκ, είναι όμως σίγουρα η πρώτη χιτσκοκική ταινία!» .Διάρκεια: 98 λεπτά Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

20:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου