Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Ανθρωπογεωγραφίες στη Chili Art Gallery



Ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος και η Chili Art Gallery  σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό  διοργανώνουν την έκθεση "Ανθρωπογεωγραφίες". Τα εγκαίνιά θα τελεστούν την Πέμπτη 4 Απριλίου  2024 και ώρες 18:00 - 21:00. 



Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, ενώ από τη δεύτερη μέρα μετά τα εγκαίνια θα γίνει διαθέσιμη και διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας artgrid.gr. Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Ηλίας Κασσελάς, Μάγδα Δημούδη, Vincenzo Cohen, Μαρία Γενιτσαρίου, Δέσποινα Χρίστου, Pedro F. Neto & Burak Korkmaz, Νικηφόρος Τσεκούρας, Έλενα Αρσενίδου, Leo Hainzl, Γιώτα Τζότζολη, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Λένα Σπάνια, Γιάννης Τυροβολάς, Αριστέα Παπαδοπούλου, Νικολέττα Γρηγοροπούλου, Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης.



Σημειώνει ο κ. Καπράλος σε κείμενο τεκμηρίωσης της έκθεσης: “Ανθρωπογεωγραφίες” είναι ο τίτλος μιας έκθεσης που διερευνά τις δυναμικές σχέσεις μεταξύ της γεωγραφίας και του ανθρώπου, και ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο οι τοποθεσίες και τα τοπία διαμορφώνουν την ανθρώπινη ταυτότητα και εμπειρία. Η έκθεση εστιάζει στον ιδιαίτερο ρόλο που παίζουν οι χάρτες και τα σώματα ως μέσα αντίληψης και ερμηνείας του κόσμου, εξετάζοντας τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στο φυσικό, στο τεχνητό, και στο εικονικό-τεχνολογικό περιβάλλον και την ανθρώπινη ύπαρξη. Μέσα από έναν ποικιλόμορφο διάλογο μεταξύ εικόνων, εγκαταστάσεων και πολυμέσων, οι καλλιτέχνες εξερευνούν τις έννοιες της αυτοδιάθεσης, της ελευθερίας, του “ανήκειν”, της μετανάστευσης και της πολιτισμικής ταυτότητας, υπογραμμίζοντας την επιρροή της γεωγραφίας στη διαμόρφωση των ανθρώπινων κοινωνιών και των ατομικών βιωμάτων, υπό ένα κεντρικό θέμα που εισηγείται τη σύνθετη σχέση μεταξύ χώρου και ταυτότητας, προσφέροντας μια νέα οπτική στην κατανόηση του σύγχρονου κόσμου.”.



Δημοφώντος 13-15, Θησείο

Ώρες / Μέρες: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 11.00 - 18.00, Πέμπτη 12.00 - 19.00, Σάββατο 11:00 - 15.00. Δευτέρα, Κυριακή Κλειστά. Είσοδος Ελεύθερη.


Χορηγός Φωτογράφισης

Studio Kotsireas | www.studiokotsireas.gr

Διαδικτυακή Υποστήριξη

ARTgrID | https://artgrid.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας

Arts & Antiques CCR | http://www.artsantiquesccr.gr

Metafox | https://metafox.gr

Polis Magazino | https://www.polismagazino.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου