Διπλή συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη και τους Ρίτσο, Σεφέρη, Ελύτη – στο Αρχαίο Θέατρο Πλευρώνας και Οινιαδών.
Σε τόπους όπου οι πέτρες ψιθυρίζουν μνήμες και το φως συναντά την ποίηση, ετοιμάζεται ένα μουσικό γεγονός με βαθιά πολιτιστική και ιστορική φόρτιση. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, το Υπουργείο Πολιτισμού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας και ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παρουσιάζουν τη συναυλία: «Τρεις Ποιητές Αγωνιστές της Ελευθερίας μέσα από τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη» — μια μοναδική ωδή στους Γιάννη Ρίτσο, Γιώργο Σεφέρη και Οδυσσέα Ελύτη, που ενέπνευσαν με το λόγο τους και τραγουδήθηκαν από τον μεγάλο συνθέτη.
Το Υπουργείο Πολιτισμού, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας και ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσιάζουν μία μοναδική συναυλία, σε δύο παραστάσεις, αφιερωμένη σε τρεις κορυφαίους ποιητές – Ρίτσο, Σεφέρη και Ελύτη – μέσα από την εμπνευσμένη μελοποίηση του έργου τους από τον μεγάλο συνθέτη, με τίτλο «Τρεις Ποιητές Αγωνιστές της Ελευθερίας μέσα από τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη».
Η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα παρουσιάσει τραγούδια-σύμβολα που συγκίνησαν, ενέπνευσαν και καθόρισαν το πολιτιστικό αποτύπωμα της σύγχρονης Ελλάδας σε μια διπλή συναυλία:
Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2025 στις 21:00 στο Αρχαίο Θέατρο Πλευρώνας και
Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2025 στις 21:00 στο Αρχαίο Θέατρο Οινιαδών.
Ερμηνεύουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες:
• Δημήτρης Μπάσης
• Ρίτα Αντωνοπούλου
• Παναγιώτης Πετράκης
• Άγγελος Θεοδωράκης
Προσοχή – Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Λόγω της ιδιαίτερης φύσης των αρχαιολογικών χώρων και της περιορισμένης χωρητικότητας, η είσοδος θα επιτρέπεται αποκλειστικά με Κάρτα Προτεραιότητας.
Οι κάρτες διατίθενται δωρεάν και μόνο με φυσική παρουσία στο Δημοτικό Ωδείο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου (Ραζηκότσικα 12)
• Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παραλάβει έως τρεις (3) κάρτες
Χωρίς την Κάρτα Προτεραιότητας δεν είναι δυνατή η είσοδος στον χώρο της συναυλίας
• Οι κάρτες εισόδου είναι ήδη διαθέσιμες στο Δημοτικό Ωδείο Μεσολογγίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου