Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025

Εκδηλώσεις στο Μέγαρο Εϋνάρδου με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου



Με αφορμή τη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγ. Κωνσταντίνου 20, Αθήνα) φιλοξενεί δύο σημαντικές εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την πολιτισμική και ιστορική μνήμη της περιόδου της δικτατορίας.

Τελευταία ξενάγηση στην έκθεση «1967–1974: Κουλτούρες σε αντιπαράθεση. Ζωή – Τέχνη – Προπαγάνδα»

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, στις 14:00, ο ιστορικός και επιστημονικός επιμελητής της έκθεσης, Τάσος Σακελλαρόπουλος, θα πραγματοποιήσει την τελευταία ξενάγηση στο πλαίσιο της έκθεσης που φωτίζει τις αντιφατικές πολιτισμικές εκφάνσεις της επταετίας. Η έκθεση θα συνεχίσει την πορεία της και θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2026 στο Παράρτημα του ΜΙΕΤ στη Θεσσαλονίκη.

 Παρουσίαση: «Δικτατορία 1967–1974: Η έντυπη αντίσταση – Ο Τύπος ως κάτοπτρο μνήμης»

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, από τις 15:00 έως τις 17:00, η Σοφία Ε. Πελοποννησίου θα παρουσιάσει μια επισκόπηση του αντιδικτατορικού Τύπου, εστιάζοντας στις περιοδικές εκδόσεις που κυκλοφόρησαν από το 1967 έως το 1974 με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος της 21ης Απριλίου.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη, με περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου