Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ποδηλάτου Εγκώμιο στη γκαλερί του Black Duck

Εάν αγαπάτε τα δίτροχα, τις ορθοπεταλιές και της επαφής με το περιβάλλον, μην χάσετε την πρώτη ατομική του θεματική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ζαχαράκη, με τίτλο «Ποδηλάτου Εγκώμιο» παρουσιάζει  στη γκαλερί του Black Duck 
"Ο Γιάννης Ζαχαράκης επιλέγει να ζωγραφίζει με λάδι σε καμβά εξωτερικούς χώρους, με στοιχεία που δημιουργούν μια σκηνογραφική ατμόσφαιρα, έχοντας σαν κεντρικό θέμα του το ποδήλατο. Ο άνθρωπος, απών στο έργο του, υπονοείται μόνο από τα δημιουργήματά του, όσο ο ίδιος επιχειρεί ένα συνδυασμό εξπρεσιονιστικής και ρεαλιστικής γραφής. Το χρώμα και το σχέδιο γίνονται οι μηχανές έκφρασης του ψυχισμού του σε μια ζωγραφική εξ ορισμού υποκειμενική... "σημειώνει  η κριτικός και ιστορικός τέχνης Ήρα Παπαποστόλου, η οποία προλογίζει τον κατάλογο με τα έργα της έκθεσης.
"Το περιβάλλον γύρω από τα ποδήλατά του καταλήγει απλώς μια πρόφαση, αφού κύριος δημιουργικός του στόχος είναι η απόδοση της ψυχικής του σχέσης με τη ζωγραφική επιφάνεια και τα εκφραστικά του μέσα, με απελευθερωμένες τις λειτουργίες του χρώματος και της πινελιάς".
Ο Γιάννης Ζαχαράκης γεννήθηκε στην Κρήτη και η ζωή του χαρακτηρίστηκε από συνεχείς αλλαγές. Με αυτή την έκθεση αποπειράται την πρώτη του ατομική προσπάθεια ως αυτοδίδακτος ζωγράφος, μεταφέροντας στον καμβά μέρος από τις εικόνες της ζωής του.
Έως 26 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου