Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Φίλοι ή κάτι παραπάνω...στις Νύχτες Πρεμιέρας



Πρεμιέρα κάνει στις 25 Σεπτεμβρίου η νέα ταινία του Michael Dowse "Φίλοι ή κάτι παρακάτω" στο πλαίσιο του «20ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεµιέρας». Πρόκειται για μια ροµαντική κωµωδία αλλά µε φρεσκάδα και διάθεση ανανέωσης και με φόντο το κοσµοπολίτικο Τορόντο του Καναδά. Ο Γουάλας (ο χαρισµατικός και ταλαντούχος Daniel Radcliffe, παγκόσµια γνωστός από τον ρολό του Harry Potter), έχοντας καεί από τις ερωτικές του περιπέτειες προσπαθεί να βάλει τέρµα στην άτακτη συναίσθηµατική του ζωή και να νοικοκυρευτεί, βλέποντας ότι οι φίλοι του έχουν βρει το κατάλληλο ταίρι τους.
Ωστόσο, η πρόσκαιρη αποχώρηση του αγοριού της Τσάντρι στο εξωτερικό και µια τυχαία τους συνάντηση, τους κάνει να παραδεχθούν ότι, ναι, πρόκειται για κάτι παραπάνω από φιλική σχέση. Έως όµως να φτάσουν σε αυτή την ειλικρινή οµολογία, η σχέση παραµένει σε τεντωµένο σχοινί. Εξ ού και το ερώτηµα της ταινίας: αν γνώριζες την σωστή κοπέλα και είχε δεσµό, τι θα έκανες;   Μια αλληλουχία από κωµικοτραγικές παρεξηγήσεις, και οξείς και πνευµατώδεις διαλόγους
που φτάνουν στα άκρα, ολοκληρωνούν µια ταινία που ξεφεύγει από τη µέση αισθηµατική κωµωδία, θυµίζοντας στους παλαιότερους την αξέχαστη ταινία "Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλι". Το Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω; είναι µια κωµωδία βγαλµένη από τη ζωή που όλοι, κατά κάποιο τρόπο, έχουµε ζήσει. 
Στους κινηµατογράφους 9 Οκτωβρίου από την ΝΕΟ Films.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου