Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Τα ταξίδια της Κλωστής...στο Μουσείο Μπενάκη

Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη και το Κέντρο διατήρησης παραδοσιακών τεχνικών κλωστοϋφαντουργίας ΜΕΝΤΗΣ εγκαινιάζουν την προσεχή Παρασκευή 3 Οκτωβρίου  την έκθεση του Τάσου Λιακόπουλου με τίτλο «Τα ταξίδια της Κλωστής».
Στην έκθεση «Τα ταξίδια της Κλωστής», η αχρηστία των «πεταμένων» αντικειμένων γίνεται πρώτη ύλη στα χέρια του δημιουργού με φόντο διάφορα κεντήματα. Ακολουθώντας την άκρη του νήματος, ο Τάσος Λιακόπουλος, δημιουργεί έργα σύγχρονα και μοναδικά με στόχο την αφήγηση και την ανασύνθεση των παιδικών μας χρόνων.
Σημειώνεται ότι οΤάσος Λιακόπουλος γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Τέλειωσε την οδοντιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη  Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες εκθέσεις και συμμετέχει στις ετήσιες εκθέσεις της Cheap Art. Σε συνεργασία με τη σκηνογράφο – ενδυματολόγο, Εύα Νάθενα, και τη σημαντική βοήθεια φίλων, δημιούργησε το οδοντιατρείο της ΜΚΟ, «Κιβωτός του κόσμου» και από τότε λειτουργεί εθελοντικά.

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Τηλ:210 3453111

Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00,
Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00, Δευτέρα, ΤρίτηTετάρτη: κλειστά

Εγκαίνια έκθεσης: 20:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου