Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Πως το Barcode μπορεί να γίνει παγκόσμια εικαστική γλώσσα;

Το Barcode σαν πρωτογενή πληροφορία, μια νέα παγκόσμια εικαστική γλώσσα,  το σύμβολο μεταφράζεται σε λόγο, σε μια χρωματική λιτότητα με έντονο κοντράστ. Η Myrό Gallery φιλοξενεί μία μικρή έκθεση – εγκατάσταση  χαρακτικών έργων της εικαστικού Αλεξάνδρας Τσιτσιντά στον χώρο της “Πωλητήριο”. Tα εγκαίνια της έκθεσης της θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 2 Απριλίου  στις 20.00
Η κωδικοποίηση και η αποκωδικοποίηση μηνυμάτων μέσω προγραμμάτων δημιουργίας barcode είναι άμεσα αναγκαία για να επικοινωνήσω μέσω της θεματικής μου με τον θεατή και χαρακτηρίζει το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς. Οι λέξεις και οι φράσεις που κωδικοποιούνται, αρκετά καυστικές και εύστοχες, αναφέρονται στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης αλλά και στον εγκλωβισμό και τον έλεγχο που διέπουν πλέον τον σύγχρονο πολίτη. Οι κωδικοί των χωρών προέλευσης των προϊόντων παίζουν σημαντικό ρόλο για την δημιουργία των κωδικών όπου τα τρία πρώτα νούμερα αφορούν την χώρα για την οποία δημιουργείται το έργο ή η κωδικοποιημένη φράση.
Η κρίση ως «πραγματικότητα» τείνει να γίνει αποδεκτή από το σύνολο των πολιτών της χώρας. Έννοιες και ιδέες περιπλέκονται συνεχώς στην σκέψη μου γύρω από το τι αποδεχόμαστε ως «πραγματικότητα». Η έννοια όμως, υποδηλώνει μια γενική κατεύθυνση ενώ η ιδέα αποτελεί τα συστατικά της στοιχεία..." γράφει μεταξύ άλλων η δημιουργός.

Νικηφόρου Φωκά 8, κέντρο Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου