Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Το μετρό της Θεσσαλονίκης εμπνέει !

 Ναι το μετρό της συμπρωτεύουσας εμπνέει! Δεν σας κοροϊδεύουμε: μπορεί να μοιάζει πια με ανέκδοτο ή με το γεφύρι της Άρτας καθώς ο μετροπόντικας "σκόνταψε" σε αρχαία και βυζαντινά μνημεία, ακόμη και στην γραφειοκρατία κ.α., αλλά το πολυπόθητο μέσο μεταφοράς ενέπνευσε την σειρά έργων "Το μετρό έφτασε στην Θεσσαλονίκη" του Φώτη Κλογέρη.
Τα έργα με θέμα την κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης εκτίθεται στους χώρους υποδοχής του  Hyatt Regency Thessaloniki.
Πρόκειται για  ενδιαφέρουσα αποτύπωση των ποικίλων χώρων και αντικειμένων και δομών του εργοταξίου από ένα ιδιαίτερα αγαπητό στη πόλη δημιουργό.
O ζωγράφος Φώτης Κλογέρης γεννήθηκε στη Αλβανία το 1973. Σπούδασε ζωγραφική και εφαρμοσμένες τέχνες στη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών των Τιράνων. Απο το 1996 ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονική. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 εκθέσεις στην Ελλάδα και την Αλβανία. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.
Έργα της Θεώνης Καρακάντζου θα κοσμούν από τις 6 Οκτωβρίου το κεντρικό εστιατόριο του συγκροτήματος “Ambrosia”. Πρόκειται για πέντε μεγάλων διαστάσεων χαρακτηριστικά έργα της ζωγράφου, που εικονίζουν γυναικείες φιγούρες αποτυπωμένες με τρόπο έντονα εξπρεσσιονιστικό αντικατοπτρίζοντας διαοφρετικες ψυχικές καταστάσεις.



Όπως σημειώνει ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος "το ζωγραφικό έργο της της Θεώνης Καρακάντζου είναι ανθρωποκεντρικό, μορφολογικά και υφολογικά έντονα εξπρεσσιονιστικό και ελαφρώς αφαιρετικό. Με μια έντονη καμπυλόγραμμη γραφή διοχετεύει ένα υλικό στον χώρο, μια γραμμή, που σχηματίζει σώματα που αφομοιόνονται από αυτόν. Το χρώμα είναι ιδιαίτερος σύμμαχος τηςκαλλιτέχνιδος στην πορεία της δημιουργίας". 
Η Θεώνη Καρακάντζου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη αποφοίτησε από το Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμενών Τεχνών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Φλώρινα στο 3ο Εργαστήριο Ζωγραφικής με εποπτεύοντες καθηγητές τους Χάρη Κοντοσφύρη και Θωμά Ζωγράφο. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου