Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

CONTRACTIONS...μια ιστορία των ημερών μας από την Πέμη Ζούνη

Στο γραφείο μιας πολυεθνικής εταιρίας μια μάνατζερ και η φιλόδοξη υπάλληλός της.  Οι κανόνες επικοινωνίας να επιτάσσουν ευγένεια και ακριβολογία, ενίοτε με χιούμορ... Μέσα από δεκατέσσερις εικόνες και χρόνο λίγων μηνών, "ξετυλίγονται" έννοιες, όπως το δικαίωμα, η ελευθερία, κάποιες έννοιες μετακινούνται ανεπαισθήτως και οδηγούν στον εφιάλτη.
Το CONTRACTIONS "ανεβαίνει" υπό την  Πέμη Ζούνη  από τις 14 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη, με τις Αγγελική Παρδαλίδου και Αναστασία Χαριτίδου να ενσαρκώνουν τις δύο ηρωίδες του έργου. 
 Πρόκειται για το έργο του Βρετανού, Μάικ Μπάρτλετ (Mike Bartlet) γνωστού στη χώρα μας για τα έργα του "Cock" και "Bull". Γράφει το 2008, στα 28 του χρόνια, αναρωτώμενος στο εν λόγω έργο «Τι κοινωνία κυοφορούμε;»  Στην διασκευή του ραδιοφωνικού έργου του, «Love Contract» αναλύει με την πένα του τη διαδικασία της απόλυτης σύνθλιψης της ανθρώπινης υπόστασης. Ο Μπάρτλετ έχει τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο Lawrence Olivier και πολλές άλλες διακρίσεις. Έργα του παρουσιάζονται συνεχώς στο Εθνικό και στο Βασιλικό Θέατρο της Αγγλίας καθώς επίσης μεταφράζονται και παρουσιάζονται σε όλο τον κόσμο.
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : Χρήστος Νικολόπουλος.
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ιωάννα Τιμοθεάδου.
ΜΟΥΣΙΚΗ: Κωνσταντίνος Παγιάτης.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Βασίλης Κλωτσοτήρας.
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Σίσσυ Ιγνατίδου
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Mangola Productions

Κάθε Τετάρτη στις 21.30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου