Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Εγκαίνια της έκθεσης "Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια… "

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο πλαίσιο της νέας περιοδικής έκθεσης «Ένα  όνειρο  ανάμεσα  σε  υπέροχα  ερείπια… Περίπατος  στην  Αθήνα  των περιηγητών, 17ος- 19ος αιώνας» εγκαινιάζει απόψε στο  Καφέ του Μουσείου σχέδια του Πολύβιου Γούζιου.
Σε μια προσπάθεια διαλόγου με καλλιτέχνες  και  εικαστικές  ομάδες  της  Ελλάδας  και  του  εξωτερικού, το Μουσείο 180  χρόνια  μετά  τα  σχέδια  του  Γερμανού  Ferdinand Stademann,  ο  οποίοςαποτύπωσε το 1835, από τον λόφο των Νυμφών, δέκα συνεχόμενες απόψεις τουΑττικού τοπίου της εποχής, δίνει βήμα στον κ.Γούζιο, ο οποίος σχεδιάζει εκ νέου από τους εξώστες του Αστεροσκοπείου, που κτίστηκε στον λόφο το 1842, την πανοραμική άποψη της πόλης.
 Η αντιπαράθεση των δύο πανοραμάτων, πέρα από την προφανή κατάδειξη των αλλαγών στο ίδιο τοπίο, επιχειρεί να διαπραγματευτεί  αυτά  τα  180  χρόνια  ανάμεσά  τους. Σε  χώρες  με  μεγάλο ιστορικό βάθος σαν τη δική μας, ο χρόνος είναι μνήμη
Ο βιωματικός χρόνος είναι το αντικείμενο της έκθεσης. Οι επισκέπτες έχουν επίσης την ευκαιρία να δουν στην περιοδική έκθεση  «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια… Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών,17ος- 19ος αιώνας», ανάμεσα σε άλλες ιστορικές απόψεις της Αθήνας και των μνημείων της, δύο από τις λιθογραφίες του Στάντεμαν από την έκδοση του 1841 και ένα κυκλικό πανόραμα με ενσωματωμένο το σύνολο των λιθογραφιών.
Ο Πολύβιος Γούζιος σπούδασε ζωγραφική και αρχιτεκτονική στη Beaux Arts του Παρισιού. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα καιτο εξωτερικό.
ώρα 18:00
Διάρκεια: 9/10 - 9/12/2015
Πατησίων 44, Αθήνα 10682    
 Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες:   www.namuseum.gr ,
Τηλ.  2132144891 & 213 2144837

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου