Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Η Γυναίκα της Γκουέρνικα στη γκαλερί του St. George Lycabettus

 
Από όλες τις γυναίκες του Πικάσο η Ντόρα Μάαρ παραμένει η πιο μυστηριώδης. Αφού έζησε χρόνια απομονωμένη, πέθανε πέρυσι στο Παρίσι παίρνοντας μαζί όλα τα μυστικά της.  O διάσημος ζωγράφος την απαθανάτισε μεταξύ άλλων στο έργο «Η γυναίκα που κλαίει» και στην «Γερνίκα» («Γκουέρνικα») ­την οποία  κρατούσε τόσα χρόνια στα χέρια της ένα θησαυρό, ή αλλιώς μια συλλογή έργων του Πικάσο ουσιαστικά άγνωστη.
 Οι δυο τους γνωρίστηκαν τον χειμώνα του 1935.  Η Ντόρα είναι καλλιτεχνική φύση: ζωγράφος και φωτογράφος, ερωμένη του Ζορζ Μπατάιγ και φίλη των υπερρεαλιστών. Όταν ο Πικάσο την είδε για πρώτη φορά, εκείνη κάρφωνε ένα σουγιά ανάμεσα στα δάχτυλα της ανοιχτής παλάμης της επάνω στο τραπέζι. Η πρώτη σταγόνα
αίματος δεν την πτοεί. Ο Πικάσο γοητεύεται. Το αίμα εξακολουθεί να τρέχει ώσπου αυτός αναγκάζεται να τη σταματήσει. Του απαντά στα ισπανικά ­ ε, αυτό πάει πολύ! Προτού χωρίσουν ο Πικάσο της ζητάει τα γάντια της ως ενθύμιο αυτής της παράξενης συνάντησης.
Η πιο μυστηριώδης μούσα του Picasso η Dora Maar ζωντανεύει  τη ζωή και τον ερωτά της  με το μεγάλο ζωγράφο στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής σε μια παράσταση με τίτλο "Η Γυναίκα της Γκουέρνικα" στη γκαλερί του ξενοδοχείου  St. George Lycabettus με την Πολύνα Γκιωνάκη και σε σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια της Tζένης Αρσένη. Στο ρόλο του Picasso η φωνή του Δημήτρη Κολλάτου.
Κλεομένους 2, Κολωνάκι,  δίπλα στη Δεξαμενή
(κοντινότερη στάση μετρό Ευαγγελισμός)
 
Κάθε Κυριακή  
Ώρα: 20.00
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Διάρκεια: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Τιμή: 10 ευρώ (με κρασί)
Φοιτητικό/ανέργων/ πολυτέκνων/προσφοράς: 7 ευρώ (με κρασί)
Πληροφορίες/ κρατήσεις: τηλ. 6977865517  
(καθημερινά ώρες 17.00-22.00)

Για 10 μόνο παραστάσεις  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου