Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Η έκθεση της Αλίκης Παλάσκα για την αναζήτηση της ισορροπίας του ανθρώπου με τη φύση


Με αφετηρία τη ρευστή αντίληψη του σύγχρονου ανθρώπου της μεταβιομηχανικής εποχής για τη Φύση και την Αισθητική, η Αλίκη Παλάσκα λαμβάνει ως αφετηρία τη σύγχρονη αντίληψη για τη φύση όπου κυριαρχούν δύο τάσεις: Από τη μια πλευρά, ο άνθρωπος ξεκινώντας από το ρομαντικό κίνημα στα τέλη του 18ου αιώνα και φτάνοντας στο σημερινό κίνημα του περιβαλλοντισμού (environmentalism) θεωρεί τη φύση μια αγνή, πνευματική πηγή ανανέωσης και  επιχειρεί να την προστατέψει.
 Από την άλλη πλευρά όμως, η ανθρωπότητα καταστρέφει τη μόνη κατοικία της, τον πλανήτη γη, ενώ την ίδια στιγμή αναπαράγει τη φύση σε τεχνητά και ψευδή περιβάλλοντα τα οποία αντί να την φέρουν πιο κοντά της, την απομακρύνουν από αυτήν.

 Η αίθουσα τέχνης «Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου» εγκαινιάζει την Πέμπτη 11 Απριλίου την ατομική έκθεση της Αλίκης Παλάσκα με τίτλο Moving Waters.

Η έκθεση αποτελείται από σχέδια και γλυπτά που περιγράφουν τον χώρο, την περιήγηση στο χρόνο που εμπεριέχει, καθώς και την αίσθηση που προκαλείται μέσα από την κίνηση, επιδιώκοντας ανοιχτά όρια.
Οι γλυπτές μεταλλικές κατασκευές «συνομιλούν» με τα σχέδια δημιουργώντας έναν εννοιολογικό τεχνητό χώρο όπου αποτυπώνεται η διαρκής αναζήτηση της ισορροπίας του ανθρώπου με τη φύση.
Εγκαίνια 19.30
Έως 18 Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου