Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Με τα μάτια της κοινωνικής ψυχολόγου: Η αναδρομική έκθεση φωτογραφίας της Γιώτας Κουλιανού


Τοπία, ασπρόμαυρα πορτραίτα αλλά και πορτραίτα δρόμου καθώς και Conceptual φωτογραφίες. Μέσα από τη δουλειά της προσπαθεί, η Γιώτα Κουλιανού επιχειρεί να ξεπεράσει την επιφάνεια και να αναδείξει την ομορφιά, το συναίσθημα και την ευαισθησία. Με μία διεισδητική ματιά η  προχωράει κάτω από το προσωπείο και ψάχνει για την αλήθεια. 

Η Blank Wall Gallery παρουσιάζει την αναδρομική έκθεση της Γιώτας Κουλιανού από τις  22 έως τις 27 Νοεμβρίου.

Η Γιώτα Κουλιανού είναι διδάκτορ Κοινωνικής Ψυχολογίας με ειδικότητα στα γυναικεία θέματα και τις διαφυλικές σχέσεις βίας στην κοινωνία και την τέχνη, αλλά παράλληλα ασχολείται και με τη φωτογραφία από την εφηβεία της. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια πάνω στη φωτογραφία και έχει μαθητεύσει δίπλα σε όλους τους μεγάλους Έλληνες θεωρητικούς της φωτογραφίας. Σε αυτή μάλιστα την τελευταία της δουλειά, επιμελητής της είναι ο Γιώργος Ασημακόπουλος, εικαστικός και καθηγητής φωτογραφίας  στη φωτογραφική ομάδα «Διαδρομές».

Οι σπουδές της, η παιδεία και το επάγγελμα της κοινωνικής ψυχολόγου έχουν υπάρξει καταλυτικοί παράγοντες στη διαμόρφωση της φωτογραφικής της ματιάς αλλά και της θεματολογίας που πραγματεύεται.


Η Γιώτα Κουλιανού έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις, στο Deree College και στο Πνευματικό Κέντρο  του Δήμου Αθηναίων και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις διεθνούς επιπέδου.


Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη
και Παρασκευή: 16:30 - 21:30
Σάββατο:12:00 – 14:30
Κυριακή, Πέμπτη: Κλειστά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου