Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Ξεφυλλίζοντας το "Προσωπικό ημερολόγιο" του Ανδρέα Μαράτου

"Εδώ τελειώνουν τα έργα της θάλασσας;"
(ζωγραφικό σχόλιο στο ομώνυμο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη)

Κάρβουνα και λάδια, με ποιητική και ρεαλιστική διάθεση, αντλώντας έμπνευση από μνήμες, αγαπημένα πρόσωπα, τραγούδια, ποιήματα και άλλα κείμενα,  έχουν τη δύναμη να σε παρασύρουν σε μία ανάλογη εσωτερική διαδρομή που τη συνέχει ένα νήμα.

Σε προσωπικά μονοπάτια όπως η ανάγνωση ενός ημερολογίου  μας οδηγεί ο Ανδρέας Μαράτος. Σαν την κλεφτή ματιά μέσα από μια κλειδαρότρυπα ή το άλμα της Αλίκης στη λαγότρυπα των θαυμάτων, είναι η καλλιτεχνική οπτική του υποψήφιου διδάκτορα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας  του Πάντειου Πανεπιστήμιου.

"Μέσα στη διάφανη γαλήνη" 
Με ένα κάλεσμα σε μια  μυστηριώδη φυγή ο πολυπράγμων δημιουργός μας ζητά να εισέλθουμε σ’ ένα κενό που οδηγεί στο άγνωστο. Κι όμως σ’ αυτή την παράξενη και συχνά προκλητική διαδρομή υπάρχει κάπου το νήμα της ζωής και των σκέψεων του κτήτορα του ημερολογίου.

"Υπερασπίσου το παιδί"
Η έκθεση του στην Estudio Gallery που φιλοξενείται  έως τις 10 Ιανουαρίου θα αποτελέσει το νήμα, το οποίο οδηγεί από τα σκοτάδια στο φως, στους φόβους, στις αγάπες και στις λύπες, ως συμμέτοχο και όχι ως περίεργο.

"Με λογισμό και μ’ όνειρο – Προμηθέας"

Κι όταν νομίσεις πως κόβεται, κι αν ακόμη δεν το βλέπεις, εκείνο είναι εκεί και σε οδηγεί. Με έναν τρόπο μοιραίο και βραδύ. 

ΚΥΡΙΑΖΗ 22Α ΚΗΦΙΣΙΑ
Τ. 210 8086611
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00 - 21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου