Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Συγκίνηση, χιούμορ και μελωδίες: 3 οπερέτες διατίθενται δωρεάν online από τον ΟΠΑΝΔΑ

Πρόσβαση στην ψυχαγωγία και σε ποιοτικά θεάματα μπορούμε να έχουμε χάρη στο εγχείρημα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) να προσφέρει δωρεάν online παρακολούθηση στις τρεις οπερέτες που ανέβηκαν στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».
Πρόκειται για παραγωγές οι οποίες παρουσιάστηκαν κατά τις καλλιτεχνικές περιόδους 2018 – '19 & 2019 – '20,  και προσφέρονται από τον οργανισμό δωρεάν σε όλους στηρίζοντας την εκστρατεία «Μένουμε Σπίτι».
Οι φιλότεχνοι έχουν την ευκαιρία να κάνουν μια «κατάδυση» στον κόσμο της οπερέτας από την ιστοσελίδα www.opanda.gr  και συγκεκριμένα στο  https://www.opanda.gr/index.php/opanda-videos ή στο κανάλι του ΟΠΑΝΔΑ στο YouTube. (δείτε παρακάτω)
Το φιλοθεάμον κοινό μπορεί να νιώσει ψυχική ανάταση επιλέγοντας μια από τις ακόλουθες οπερέτες ανάλογα με τις προτιμήσεις του, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας διαθέτει γι’ αυτές ο ΟΠΑΝΔΑ:
  Τη βασίλισσα της οπερέτας, «Η Εύθυμη Χήρα» του Franz Lehár: 
Μια ευχάριστη, ανάλαφρη παράσταση, με στιγμές γέλιου, παρεξηγήσεων και συγκίνησης, με βιεννέζικα βαλς, ανάλαφρη πρόζα, γλυκές, νοσταλγικές μελωδίες και μία εκθαμβωτική Χήρα, συνθέτουν ένα τρελό γαϊτανάκι του έρωτα σε μια αποδιοργανωμένη κοινωνία μπουρζουάδων και κυνηγών του χρήματος της Χήρας.
«Η Εύθυμη Χήρα» ανέβηκε στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» την καλλιτεχνική περίοδο 2019 - '20 σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη
Τη Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων διηύθυνε η Ζωή Ζενιώδη.
  
 Τη γεμάτη κέφι και δροσιά, με ανελέητη σάτιρα και γοητευτική μουσική οπερέτα του Jacques Offenbach «Η Ωραία Ελένη»:
Ο Offenbach, επίκαιρος όσο ποτέ, με τους διεγερτικούς ρυθμούς του, εκφράζει την εποχή του που ζει μόνο για το χρήμα και τη διασκέδαση, για να μην βρεθεί αντιμέτωπη με την αλήθεια της καθημερινής πραγματικότητας. Η συζυγική απιστία, η διεφθαρμένη εξουσία, η επιπολαιότητα και η αυθάδεια της νεολαίας, όπως επίσης η διαρκής αναζήτηση των εφήμερων απολαύσεων που όριζε η καταναλωτική συνείδηση στην εποχή της βιομηχανικής επανάστασης, προβάλλονται με αριστοτεχνικό τρόπο μέσα από το σύγχρονο πρίσμα, παραμένοντας διαχρονικά.
«Η Ωραία Ελένη» ανέβηκε στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας" την καλλιτεχνική περίοδο 2018 - '19 σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη
Τη Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων διηύθυνε ο Μιχάλης Οικονόμου
 
 Την κωμική όπερα του Jacques Offenbach, «Ο Ορφέας στον Άδη»:
 Η εμβληματικότερη ίσως της Δεύτερης Γαλλικής Αυτοκρατορίας, μια παρωδία-παραφθορά του αρχαίου μύθου του Ορφέα και της Ευρυδίκης, όπου η δράση εκτυλίσσεται μεταξύ διεφθαρμένης γης, ξεπεσμένου Ολύμπου και κολασμένου Κάτω Κόσμου, οι θεοί γλεντούν ξέφρενα και χορεύουν can-can, ενώ ο Ορφέας και η Ευρυδίκη θέλουν κατεπειγόντως να ξεφορτωθούν ο ένας τον άλλον.
«Ο Ορφέας στον Άδη» ανέβηκε στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» την καλλιτεχνική περίοδο 2018 - '19 σε σκηνοθεσία Ισίδωρου Σιδέρη
Τη Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων διηύθυνε ο Ανδρέας Τσελίκας
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΟΠΑΝΔΑ, Άννα Ροκοφύλλου, η πρωτοβουλία του ΟΠΑΝΔΑ εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης των πολιτών σε «μία δύσκολη εποχή, που πρέπει να μείνουμε όλοι στο σπίτι. Ο ΟΠΑΝΔΑ θέλοντας να βρίσκεται πάντα κοντά σε όλους, προσφέρει διεξόδους ώστε να γίνει η καθημερινότητά τους πιο ευχάριστη, παρακολουθώντας δωρεάν τις τρεις οπερέτες που ανέβηκαν στο δημοτικό θέατρο της Αθήνας τις δύο τελευταίες καλλιτεχνικές περιόδους».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου