Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Κοσμογονία, μια παράσταση με τους μύθους της Ευρώπης!


Μπορεί να μην πάμε εμείς στο θέατρο, αλλά έρχεται αυτό στο σπίτι μας και συγκεκριμένα στην οθόνη μας! Το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ εξερευνά τους μύθους της Κοσμογονίας και μεταδίδεται με Live Streaming το Σάββατο 14 Μαρτίου.
 Πρόκειται για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος LEGEND OF THE GREAT BIRTH με συντονιστή το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ που αφορά τους κυριότερους Ευρωπαϊκούς μύθους της δημιουργίας του κόσμου.


Πως γεννήθηκε ο κόσμος;
Οι Έλληνες έχουν τον Κρόνο, τον Ουρανό την Γαία και την Ρέα...Οι Ιταλοί καμαρώνουν με την όμορφη Ευρυνόμη, οι Βίκινγκς με τον γίγαντα Υμίρ που βγήκε μέσα από τα παγόβουνα και οι Κέλτες διαπιστώνουν μια τέλεια αρμονία στο σύμπαν και ισχυρίζονται ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε όταν ακούστηκε μια θεία μελωδία και την ύπαρξη μας την χρωστάμε στην μουσική.
 
Η παράσταση μας φέρνει στο σημείο μηδέν της δημιουργίας του κόσμου σύμφωνα με τις μυθολογίες των λαών της Ευρώπης στην Κοσμογονία.
Η σκηνή μετατρέπεται σε «μήτρα» που γεννιούνται οι πιο σημαντικοί μύθοι των λαών, γεμάτοι θεατρικότητα, ποίηση μουσική και κίνηση. 
Ο μύθος του Προμηθέα του Κρόνου και του Δία, έρχονται σε επαφή και «συνομιλούν» με ήρωες άγνωστους σε μας, μυθικά πρόσωπα σαν τον Οραν Μορ των Κελτών, τον Βέλλες των χωρών της Βαλτικής και τον Φιρτάτ των αρχαίων Ρουμάνων.
Ένα σύγχρονο εντυπωσιακό θέαμα με 9 ηθοποιούς συνδέει ένα μακρινό μυθικό παρελθόν με το μέλλον του κόσμου που πολλές φορές διαγράφεται ζοφερό.

Κείμενο Σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ,
Σκηνικό Κοστούμια  ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ,
 Χορογραφία ΕΛΕΝΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ
Φωτισμοί ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ με την συνεργασία του σκηνοθέτη
Παίζουν οι ηθοποιοί
   
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ, ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΘΑΝΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ, ΑΝΤΑΚΟΥΓΙΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΤΖΟΥΛΙ ΤΣΟΛΚΑ, ΑΘΗΝΑ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και η Σοπράνο ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΡΓΥΡΗ

Η παράσταση είναι ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό και στο
 link https://www.facebook.com/theatreAeroplio/posts/2847430338671185


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου