Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

CLOSE UPS από το Μουσείο Μπενάκη: Tα αντικείμενα του μουσείου "αφηγούνται"Το Μουσείο Μπενάκη εγκαινιάζει τη σειρά "CLOSE UPS",  η οποία εστιάζει και αναδεικνύει αντικείμενα του Μουσείου τόσο μέσα από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται, όσο και από τις ιστορίες ανθρώπων που συνδέονται με αυτά.
Το «κουβάρι» της αφήγησης «ξετυλίγουν» ο επιστημονικός διευθυντής και οι επιμελητές του Μουσείου, με πρωταγωνιστές τα αντικείμενα που φιλοξενούνται στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού.
Η πρωτοβουλία άρχισε από την επιθυμία του προσωπικού του μουσείου να βρεθεί ξανά κοντά στο κοινό του Μουσείου Μπενάκη κατά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του λόγω της πανδημίας. 
Λίγη από την "αύρα" του μουσείου αναδύει το video που έχει σημείο εκκίνησης τη «Προτομή Αντώνη Μπενάκη» και το οποίο παρουσιάζει ο Τάσος Σακελλαρόπουλος, Υπεύθυνος Ιστορικών Αρχείων. 

Ο αφηγητής μας ταξιδεύει στον χρόνο με αναφορές στη ζωή και το σημαντικό έργο του ιδρυτή και δημιουργού του Μουσείου Μπενάκη, ο οποίος «εν ζωή» δώρισε στο ελληνικό έθνος το Μουσείο που δημιούργησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου