Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Ευτυχισμένες μέρες...έρχονται! Το έργο του Σάμουελ Μπέκετ στο θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Σε μια προσπάθεια να ξορκίσει το κακό το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ ετοιμάζεται να «ανεβάσει» τις «Ω! Τι Ευτυχισμένες μέρες» του Σάμιουελ Μπέκετ. Με ένα ειρωνικό χαμόγελο στην μιζέρια των ημερών της υγειονομικής κρίσης ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής και η ομάδα του ετοιμάζεται πυρετωδώς για να κηρύξει την αρχή της νέας θεατρικής σεζόν στις 16 Οκτωβρίου, εφαρμόζοντας όλα τα πρωτόκολλα και τηρώντας τα μέτρρ προστασίας με θρησκευτική ευλάβεια σεβαστά.


Η θεατρική περίοδος την χρονιά της πανδημίας θα αρχίσει με το ιδιαίτερο αυτό έργο που έχει μεταφράσει ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστές την Νικολέτα Βλαβιανού και τον Νίκο Καραστέργιο.



Το έργο  γράφθηκε πριν από 60 χρόνια (1960), αλλά προσομοιάζει με  την εποχή της πανδημίας και κάθε πανδημίας.  

«Μέσα σε ένα ερημικό περιβάλλον μιας κατεστραμμένης γης, ο Σάμουελ Μπέκετ στέκεται  πάνω από τις έρημες πόλεις και την έρημη ζωή μας (τα έρημα θέατρα) και ρίχνει το σαρκαστικό του βλέμμα μέσα από τα μάτια της Ουϊννυ και τον Ουϊλλυ. 

Τα κακόμοιρα πλάσματα του, χωμένα μέχρι τον λαιμό στον τάφο, συνεχίζουν να ζουν, να μιλούν, να ασχολούνται με τις καθημερινές ασήμαντες ασχολίες τους και να ελπίζουν μέσα σε μία βασανιστική και αέναη… αναμονή. Ο λόγος τους σαρκαστικός και κωμικός φέρνει γέλια και δάκρυα, αφήνοντας μία πίκρα στο λαιμό. Το κείμενο του Μπέκετ ούτε λίγο ούτε πολύ γίνεται το μανιφέστο του απόλυτου σήμερα». 


Άξιο λόγου είναι η παράσταση θα έχει αντισυμβατικό στήσιμο αφού η δράση του έργου δεν θα γίνεται επί σκηνής, γιατί αυτή θα την «καταλάβουν» οι θεατές (66 συνολικά ενώ έχει δικαίωμα σύμφωνα με την χωρητικότητα του για 90 θεατές) θα καθίσουν στις αναπαυτικές θέσεις τους πάνω στη σκηνή, σε αποστάσεις υγειονομικής ασφάλειας (προς τέρψιν των λοιμοξιολόγων). 

Φωτιστικές, ηχητικές, και εγκαταστάσεις προβολής video στρέφονται στην αντίθετη κατεύθυνση για να φωτίσουν την Νικολέτα Βλαβιανού που θα είναι σκαρφαλωμένη στην 5η σειρά της πλατείας. Με αυτές τις αλλαγές το κοινό θα δεχτεί μια νέα θεατρική ματιά και εμπειρία. 


Σημειώνεται ότι  κατά την είσοδο στο θέατρο θα πραγματοποιηθεί θερμομέτρηση στην είσοδο,  θα δοθούν μάσκες σε όσους δεν έχουν, αντισηπτικά για χέρια  καθώς και παπούτσια. 


Συντελεστές:

Σκηνικό και κοστούμια Μίκας Πανάγου

Μουσική Κώστας Χαριτάτος

Σχεδιασμός φωτισμών Γιάννης Ζέρβας

Βοηθός σκηνοθέτη Λαμπρινή Θάνου


Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20.30

Link ηλεκτρονικής πώλησης: https://www.viva.gr/tickets/theater/topos-allou/o-ti-oraies-meres-tou-samuel-beckett/


Θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ

Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων, Κυψέλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου