Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Πως θα δούμε Θησαυρό των Σιφνίων και την Σφίγγα των Ναξίων;

 


Ποδαρικό για το 2021 κάνει με μια ψηφιακή περιήγηση το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών.

Η  πρώτη  δράση για το 2021 μας καλεί να ανακαλύψουμε ψηφιακά  μία αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών έως σήμερα  Κυριακή και να εξερευνήσουμε τον πολυτελή διάκοσμο του Θησαυρού των Σιφνίων, την επιβλητική Σφίγγα των Ναξίων και ορισμένα ακόμη εξαιρετικά αρχαϊκά γλυπτά από το δελφικό ιερό!

Πρόσβαση και μάλιστα  τρισδιάστατα έχουμε από τον σύνδεσμο https://my.matterport.com/show/?m=PPr2U4z9ite Πατώντας πανω στη σήμανση στο πάτωμα μπορούμε να θαυμάσουμε τα έργα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, να απολαύσουμε και τους άλλους αρχαιολογικούς θησαυρούς εντός της αίθουσας, ενώ ακουμπώντας με τον κέρσορα στη μπλε ή στη ροζ μπρούμε να βρούμε πληροφορίες στα Ελληνικά και στα Αγγλικά αντίστοιχα. Με τα κουμπιά κάτω αριστερά μπορείτε να πλοηγηθείτε μόνοι σας ή και να εμπιστευτείτε την επίσκεψή σας στο πρόγραμμα. Υπάρχει η δυνατότητα να δείτε την κάτοψη και την όψη του μουσείου.

Η περιήγηση υλοποιήθηκε πιλοτικά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος σε συνεργασία με την εταιρεία Αστρολάβος Τεχνική Ο.Ε. στο πλαίσιο του έργου 3D4DELPHI.

 Στόχος, όμως, της Εφορείας  είναι να αποτελέσει αφορμή για  την ανάπτυξη μιας σύγχρονης εφαρμογής περιήγησης για ολόκληρο το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών και να βρίσκεται στη διάθεση του κοινού εντός του 2021!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου