Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Διαδικτυακή συζήτηση με την Μαρία Ευθυμίου για την Ελληνική Επανάσταση



Σήμερα, στις 6 το απόγευμα θα  πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συζήτηση με θέμα "200 χρόνια Ελεύθερης Ελλάδας: 1821-2021 // 1821. Τομές και συνέχειες."
Η ιστορικός 𝚳𝛂𝛒ί𝛂 𝚬𝛖𝛉𝛖𝛍ί𝛐𝛖 αποτιμά την ιστορική επέτειο.
Η 𝚷𝛐𝛌𝛊𝛕𝛊𝛔𝛕𝛊𝛋ή 𝚬𝛕𝛂𝛊𝛒𝛆ί𝛂 𝚬𝛑𝛊𝛘𝛆𝛊𝛒𝛈𝛍𝛂𝛕𝛊ώ𝛎 𝚩𝛐𝛒𝛆ί𝛐𝛖 𝚬𝛌𝛌ά𝛅𝛐ς συμμετέχει στον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, οργανώνοντας ένα πλαίσιο συζήτησης τόσο για όσα συνέβησαν την εποχή της Επανάστασης, όσο και για όσα μεσολάβησαν έως σήμερα, με στόχο την αποτίμηση των ιστορικών γεγονότων στην πραγματική τους κλίμακα.
Στο πλαίσιο αυτό, η δεύτερη διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 18:00, με τίτλο «𝟏𝟖𝟐𝟏. 𝚻𝛐𝛍ές 𝛋𝛂𝛊 𝛔𝛖𝛎έ𝛘𝛆𝛊𝛆ς» και προσκεκλημένη ομιλήτρια την 𝚳𝛂𝛒ί𝛂 𝚬𝛖𝛉𝛖𝛍ί𝛐𝛖, Καθηγήτρια Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η χαρισματική αφηγήτρια της παγκόσμιας και ελληνικής ιστορίας, μια «ακτιβίστρια της γνώσης» όπως έχει χαρακτηριστεί, θα αναλύσει τις σημαντικές τομές της ιστορίας του Ελληνικού Κράτους από την επανάσταση του 1821, την ίδρυση και τα πρώτα χρόνια πορείας του έως σήμερα, αναδεικνύοντας τις επιτυχίες, τις αποτυχίες του παρελθόντος και τις προκλήσεις του μέλλοντος.
Θα ακολουθήσει συζήτηση και ερωτήματα από το κοινό.
Τη διαδικτυακή αυτή συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Καιρίδης, Βουλευτής και Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα της Πολιτιστικής Εταιρείας www.culturalsociety.gr και τη σελίδα στο facebook @PolitistikiEtaireia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου