Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Η αρχαία πόλη της Αιανής ένα σκηνικό!


 

 


Μνήμες, από την αρχαιότητα έως σήμερα, πρόσωπα και μύθοι, ιστορίες αγάπης, ιστορίες πόνου και απώλειας και μέσα απ’αυτό το ταξίδι και την ιστορία της Ελλάδας ολόκληρης. Δύο θεατρικές παραστάσεις φιλοξενούνται στον Αρχαιολογικό Χώρο Αιανής – Αρχαία Πόλη Αιανής, στο λόφο της Μεγάλης Ράχης.

 

Την εκδήλωση υπό τον γενικό τίτλο «Θέατρο InSitu», διοργάνωσαν οι παραπάνω φορείς με αφορμή τα έργα του διεθνούς κύρους Έλληνα συγγραφέα Δημήτρη Δημητριάδη «Μνήμη» και «Πεθαίνω σαν Χώρα».  Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνη καλωσορίζει το StudioTessera και τους σκηνοθέτες Στέλιος Βραχνής και Εύη Σαρμή, το Σάββατο και την Κυριακή, 10 και την Κυριακή 11 Ιουλίου 2021,

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Σάββατο10 Ιουλίου 2021, ώρα 20:00

«Μνήμη» του Δημήτρη Δημητριάδη (θέατρο)

Σύλληψη / Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή

Πρωτότυπη μουσική / Μουσική επιμέλεια: KostikaÇollaku

Δραματουργική επεξεργασία: Εύη Σαρμή, Μυρσίνη Καρματζόγλου

Κίνηση / Training: Μυρσίνη Καρματζόγλου, Αλέξανδρος Πιεχόβιακ

Εμψύχωση / training: Πολυξένη Σπυροπούλου

Ηχοληψία / φωτισμός: Λεωνίδας Παλάσκας, KostikaÇollaku

Ηχητική και φωτιστική κάλυψη: Audiolabs

Ηθοποιοί: Μυρσίνη Καρματζόγλου, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, ΡαφαέλαΤσομπανούδη, ΜαρίταΤσαλκιτζόγλου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Χάρης Σισμανίδης

 


« Η ΜΝΗΜΗ»

 Μια παράσταση Θεάτρου- Ντοκουμέντο (θεατρικό ντοκυμαντέρ) που μετά από μεγάλη ιστορική έρευνα της περιοχής ( Κοζάνης- Αιανής) δημιουργήθηκε για τον τόπο αυτό. Τραγούδια του γάμου, νανουρίσματα, τραγούδια του θέρους και αλλά. Με όχημα τη μουσική και το τραγούδι, μια ομάδα ερμηνευτών θα μας ταξιδέψει μέσα στον χώρο και στον χρόνο με το κέφι των μπουλουκιών του παρελθόντος. Την πρωτότυπη ζωντανή μουσική της παράστασης υπογράφει ο μουσικοσυνθέτης KostikaÇollaku.


Οι φωτογραφίες από τις πρόβες, που δημοσιεύουμε, είναι του φωτογράφου Νίκου Φιλάτου.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΒΡΟΧΗΣ, η παράσταση θα αναβληθεί για την Τρίτη 13 Ιουλίου, στις 21:00. Το κοινό θα ενημερωθείεγκαίρως για την τυχόν αναβολή, με δελτίο τύπου,ανάρτηση στοsite του μουσείου (www.mouseioaianis.gr), και στο facebook,ενώ δύο ώρες πριν την παράσταση μπορεί να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 6948603968.

 


Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, ώρα 20:00

 Η παράσταση «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή.

«Όποιος δεν έχει δει ανθρώπους να πεθαίνουν σφυροκοπημένοι από αόρατο χέρι στους δρόμους δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει και τι είναι ο θάνατος μιας χώρας...»

Το εμβληματικό και άκρως προφητικό έργο, που με την αιχμηρή του γλώσσα τάραξε τα νερά της λογοτεχνίας και του θεάτρου περιγράφοντας τη σήψη και το θάνατο μιας χώρας, «φωτίζεται» σκηνικά από έναν πολυμελή θίασο ηθοποιών. Την παράσταση ντύνει μουσικά επί σκηνής ο Άρης Παραπούρας.

Οι φωτογραφίες από τις πρόβες που δημοσιεύουμε είναι της Ομάδας Θέατρο Πρόταση.

Στις εκδηλώσεις τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του covid-19, ενώ η συμμετοχή σε αυτές είναι με προκράτηση θέσεων.

Προκράτηση θέσεων: www.mouseioaianis.gr

https://docs.google.com/.../1FAIpQLSd4CsU8Yr0.../viewform...

Πληροφορίες: 2461098800-801 (εσωτ. 5), Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00-15:00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου