Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Με Art Therapy στηρίζουν το νοσηλευτικό προσωπικό οι Γάλλοι

 




Ψυχολογική υποστήριξη μέσω τέχνης
θα δοθεί  σε νοσηλευτικό προσωπικό στην περιοχή του Βατερλώ από ειδικούς προκειμένου να τους αποφορτίσει από την δοκιμασία της πανδημίας.

 

Ένα νέο πρόγραμμα από το Button Factory Arts στο Waterloo θα  ενισχύσει ντόπιους νοσηλευτές, με θεραπεία μέσω της τέχνης. Από τον Ιανουάριο, θα προσφερθεί ένα δωρεάν πρόγραμμα θεραπείας τέχνης για να δώσει στους νοσηλευτές την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα όσα αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό τους κόσμο.

 

«Οι νοσοκόμες χρειάζονται ένα απίστευτο ποσό υποστήριξης που είναι πολύ δύσκολο για αυτούς λόγω της πραγματικότητας της δουλειάς τους και του τρόπου με τον οποίο κατανέμονται οι βάρδιές τους», είπε στο CBC News η Catherine Mellinger, θεραπεύτρια τέχνης στο Button Factory Arts. Η κ.Mellinger θα ηγηθεί του προγράμματος των εννέα εβδομάδων, καθώς πολλοί εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή της πανδημίας,  όπως είναι οι νοσοκόμες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις του στρες και της εξάντλησης.

 

Όλοι έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας στους νοσηλευτές αυτή τη στιγμή για να παρέχουν φροντίδα. « Είναι συνεχώς παρόντες και θέλαμε να κάνουμε κάτι που να εξετάζει συγκεκριμένα την αντιμετώπιση αυτής της συγκεκριμένης μορφής burn out και μέσα σε ένα χώρο που θα μπορούσαν να είναι ασφαλείς και κατανοητοί» εξήγησε η κ.Mellinger. Δίνοντας διευκρινίσεις η ίδια σημείωσε πως  η ομάδα θα εξερευνά διαφορετικά μέσα που περιλαμβάνουν ακουαρέλες, πηλό και κολάζ. Η θεαπεύτρια αποσαφήνισε πως  η θεραπεία μέσω τέχνης επηρεάζει την περιέργεια και τη φαντασία των ανθρώπων.

 

Η τέχνη επιτρέπεται να λειτουργήσει σαν να είναι εργαλείο εξερεύνησης, όπως υποστήριξε η θεραπεύτρια. Μέσα από την ενθάρρυνση της περιέργειας των ανθρώπων για ένα υλικό  είναι δυνατόν να εκφραστεί για το πώς αισθάνεστε για αυτό που δημιουργείτε. Αυτά τα συναισθήματα θα μπορούσαν να συνδεθούν με αναμνήσεις ή μια ιστορία και η εξερεύνηση αυτών των συναισθημάτων δημιουργώντας μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν και να θεραπευτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου