Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Βυθιστείτε στον κόσμο των ονείρων της Frida Kahlo



Ένας άνθρωπος σύμβολο αντοχής και υπομονής, μια γυναίκα είδωλο δυναμισμού, μια καλλιτέχνης που κοινώνησε ιδέες και μηνύματα μέσα από τα έργα της… Η Φρίντα Κάλο  πρωταγωνιστεί σε μια έκθεση που σε προκαλεί και προσκαλεί να βυθιστείς στην κυριολεξία στον κόσμο της.   Η ομάδα του Immersive Van Gogh στρέφει τώρα το βλέμμα της  στο καινοτόμο έργο  της θρυλικής ζωγράφου που αφηγήθηκε με θάρρος την ιστορία της ζωής της με πινελιές.


Με τεχνολογία αιχμής, η εμπειρία 360 μοιρών προσκαλεί  τον θεατή να μπεί στον πολύχρωμο και ζωντανό κόσμο της Frida Kahlo  στην έκθεση με τίτλο «Frida: Immersive Dream».Με τον πρωτοποριακό αυτό τρόπο ο επισκέπτης ακολουθεί το νήμα της ζωής μέσα από τα έργα που τα βιώνει και όχι απλά να στέκεται σαν θεατής. Χάρη στην προβολή τους σε μεγάλη κλίμακα σε όλο τον χώρο της έκθεσης αποκτά μια άλλη αίσθηση για την ζωγραφική της. Συνοδεία μουσικής, ένα soundtrack από τον Ιταλό συνθέτη Luca Longobardi, ενώ οι φωτισμένες εικόνες της τέχνης της Κάλο χορεύουν στους τοίχους, ο επισκέπτης νιώθει πιο οικεία με την καλλιτέχνη καθώς ξετυλίγεται το «κουβάρι» της ζωής της    που άρχισε στο Μεξικό, τα γεγονότα και τις δυσκολίες που διαμόρφωσαν αυτή την  έντονη προσωπικότητα.

 

 

 


Γενναία και βάναυσα ειλικρινής, η Κάλο μετέφερε τους φόβους και τον πόνο της στον καμβά με έναν τρόπο που αντηχεί ακόμη πιο δυνατά σε εμάς σήμερα. Η Κάλο χρησιμοποίησε την τέχνη για να ενδυναμώσει τον εαυτό της και, με αυτόν τον τρόπο, έγινε μια από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλείς καλλιτέχνες όλων των εποχών.

 

 

 


Η τέχνη της Κάλο έχει περιγραφεί ως μαγικός ρεαλισμός - συνδυάζει ρεαλιστικές απεικονίσεις της ζωής της με φανταστικά στοιχεία για να αντικατοπτρίζει τις εσωτερικές της σκέψεις και τους αγώνες της.

 

 

 

Η έκθεση θα  κάνει περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2022 με προγραμματισμένες στάσεις στη Βοστώνη, το Σικάγο, το Χιούστον, το Ντένβερ, το Λος Άντζελες και το Ντάλας. Η πρώτη θα αρχίσει τον Φεβρουάριο του 2022 με έργα όπως είναι  «The Two Fridas», «The Wounded Deer and Diego and I».Οι ακριβείς τοποθεσίες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά τα εισιτήρια είναι ήδη διαθέσιμα, ξεκινώντας από 39,99 $ ανά άτομο.

ΠΗΓΉ : https://www.immersive-frida.com https://www.lonelyplanet.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου